Basiskennis

Wat je moet weten om het meest uit deze website te halen

Deze sectie bevat informatie om je te helpen een sterk fundament op te bouwen om het kwaad te begrijpen als een kracht, en hoe jij kunt beginnen je van die invloed te bevrijden.

Voor aparte artikelen kun je het menu gebruiken of de links hier beneden.

 

Ontkenning – een machtig wapen voor het kwaad
De gevallen wezens zullen er alles aan doen om verborgen te blijven en hun belangrijkste wapen is de GIN (Geprogrammeerde Illusie over wat Normaal is). Wanneer mensen geconfronteerd worden met de waarheid over het kwaad, hebben ze het gevoel dat dit veel verder gaat dan hun GIN en dan gaan ze haar ontkennen. Gevallen wezens gebruiken dit psychologische mechanisme heel handig.

Hoe je weet of iets waar is
Deze website is geen poging om letterlijk, logisch of empirisch bewijs te leveren van de ideeën die hier gegeven worden. De reden is dat dergelijk bewijs nooit definitief kan zijn, maar dat er altijd weer een tegenargument voor kan worden bedacht. Om te weten te komen of deze website waardevol is, moet jij je intuïtie benutten. lees waarom de gevallen wezens niet willen dat jij je intuïtieve vermogens gebruikt.

Het minste wat jij moet weten over het kwaad
Lees snel wat het absolute minimum is dat je over het fenomeen kwaad moet weten, namelijk dat het niet natuurlijk is en niet het gevolg van willekeurige processen. Het is op een opzettelijke en agressieve manier geschapen door een bepaald type wezens die ‘gevallen wezens’ worden genoemd.

Wat is het kwaad?
Lees waarom het gevaarlijk kan zijn om te bepalen wat het kwaad is en dan een voorlopige definitie van het kwaad te krijgen.

Het kwaad en vrije wil
Het is belangrijk te begrijpen dat het kwaad niet onvermijdelijk is. Het is het gevolg van een keuze, gemaakt door gevallen wezens. Het kwaad kan ons alleen maar beïnvloeden wanneer wij een onbewuste keuze maken, wat inhoudt dat wij het kwaad kunnen overwinnen door een bewustere keuze te maken.

Het probleem met het kwaad
Al eeuwenlang discussiëren de mensen erover waarom een almachtige God zou toestaan dat het kwaad bestaat. Lees waarom het kwaad geen gevolg is van een keuze van God, maar het gevolg is van de keuzes die individuele wezens met vrije wil maken. Het zogenaamde ‘probleem met het kwaad’ is een kunstmatig probleem, geschapen door gevallen wezens.