Het probleem met het kwaad

Filosofen en theologen hebben eeuwenlang gediscussieerd over wat gewoonlijk het ‘probleem met het kwaad’ wordt genoemd. Het is een probleem dat veel mensen heeft verbluft.

Je kunt op diverse manieren zeggen wat het probleem: hier is één voorbeeld:

  • Het christendom beweert dat de wereld door één enkele god is geschapen die alles wat hij wil, kan doen en ook alleen maar goed is.
  • Het niet te ontkennen bestaan van het kwaad leidt tot een logische tegenspraak.
  • Als god almachtig was, zou hij het kwaad kunnen verwijderen. Als god alleen maar goed is, zou hij het kwaad verwijderen.
  • Het feit dat god het kwaad niet heeft verwijderd, betekent dat hij óf niet almachtig is óf niet goed (of niet bestaat).

Het probleem is een kunstmatig probleem dat opzettelijk is gecreëerd door gevallen wezens. Die wezens scheppen er genoegen in om problemen te scheppen die ervoor zorgen dat mensen gaan twijfelen.

De manier om het probleem op te lossen, is dat je de GIN (Geprogrammeerde Illusie over wat Normaal is) onderzoekt die de monotheïstische religies hebben gevormd en degenen die zich ertegen verzetten. De vraag die je moet stellen, is: Wat als het wezen of de wezens die de wereld hebben geschapen, hun almacht op aarde terzijde hebben geschoven, omdat deze planeet wordt geregeerd door de vrije wil van degenen die hier incarneren?
Het kwaad is het gevolg van keuzes. Er zijn goedhartige krachten die het kwaad op aarde ogenblikkelijk zouden kunnen wegvagen. Als zij dat zouden doen, dan zou dat de bedoeling die zij met de aarde hebben, ondermijnen, namelijk dat je degenen die hier incarneren de kans geeft om hun vrije wil te gebruiken en de resultaten van hun keuzes te ervaren.
Het kwaad bestaat op aarde, omdat wij dat hier collectief hebben uitgenodigd. Als wij de resultaten van deze keuzes niet leuk vinden, hebben we altijd de optie om ons bewustzijn te verhogen, zodat wij een bewustere keuze kunnen maken en het kwaad opnieuw van de aarde kunnen verwijderen.

Er is niet een of andere god in de hemel die besloten heeft om het kwaad te scheppen of het naar de aarde te laten komen. De bewoners van de aarde – wij dus – hebben die keuzes gemaakt. Alleen wij kunnen de aarde van gevallen wezens bevrijden, maar om dat te kunnen doen, moeten wij bereid zijn om naar onze bewustzijnsstaat te kijken.

Denk erom dat wij het kwaad niet hebben geschapen. Wij hebben de gevallen wezens hier uitgenodigd en zij zijn verantwoordelijk voor het kwaad.

Volgende pagina: De bedoeling van het leven