Vraag: Als het om relaties gaat, dan zie ik steeds meer mensen die elkaar ghosten. Deze techniek kan het erg moeilijk maken om sociaal contact te maken vanwege de angst hoe makkelijk het is om mensen zomaar te negeren. Ik vraag me af of de meesters hier commentaar op kunnen geven en of er karma wordt gemaakt als je mensen ghost.
Kim: Ik weet niet of jullie bekend zijn met die term. Ik niet, dus ik moest het vragen. Het betekent dat je een relatie hebt met iemand, misschien wel een hechte relatie, en mensen er ineens mee ophouden, ze verbreken al het contact. Ze praten niet, vragen niets, zeggen niet waarom, ze gewoon verdwijnen uit het leven van mensen.
Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – Heal your heart and the heart of America, Chicago 2024:
Je kunt zeker zeggen dat dit fenomeen geboren wordt bij mensen die niet naar hun eigen psyche willen kijken en niet bereid zijn om een relatie te gebruiken als een kans om psychische problemen op te lossen. Nu kun je nogmaals zeggen: “Kun je dat mensen kwalijk nemen die niet zijn opgevoed met enig inzicht in psychologie of hulpmiddelen om psychische problemen op te lossen?” Natuurlijk, maar nogmaals in het algemeen dwingt dit mensen om persoonlijk ergens mee af te rekenen en uiteindelijk zal het de maatschappij dwingen om daarmee om te gaan.
De enig echte oplossing hiervoor is natuurlijk dat de maatschappij mensen al op jonge leeftijd helpt met hun psychische problemen en hen dus ook helpt om met relaties om te gaan; hoe ze zich verhouden tot andere mensen. Deze situatie schept natuurlijk karma in de zin dat je een kans mist om zelf te groeien, die in je Goddelijke plan staat, welke lessen je wilt leren, maar je helpt een ander ook niet om af te rekenen met zijn psychische problemen, je verdwijnt gewoon, en dan snijd je voor beide mensen de kans af om te groeien in die situatie.
Ik zeg niet dat mensen in relaties moeten blijven. Relaties zijn vanzelfsprekend ingewikkeld; veel mensen gaan een relatie aan die een tijdje duurt, en hem daarna weer verbreken, maar in ieder geval met elkaar bespreken waarom ze denken dat hun relatie niet werkt, want dan hebben beide partijen de kans om ervan te leren als ze dat willen. Als ze dat niet willen, maar vertrekken zonder iets te zeggen, daarna maken ze karma. Als je iets bespreekt terwijl je vertrekt en de ander staat er niet voor open om de lessen te leren, dan maakt de ander karma, maar jij niet omdat je iemand anders ook de kans hebt gegeven. Je kunt natuurlijk karma maken als je vertrekt zonder naar je eigen lessen te kijken.
Nogmaals, het is een ingewikkelde situatie, maar deze trend komt uiteraard voort uit de zeer oppervlakkige houding die mensen hebben ten aanzien van relaties, omdat je ziet dat het niet alleen maar de fantasie van Hollywood is, maar dat in de maatschappij de tendens bestaat dat mensen over het algemeen meer op zichzelf en ‘wat levert het mij op’ gericht zijn. Ze benaderen een relatie met het idee dat ze er iets uit moeten halen en er niets voor terug hoeven te geven. Heel veel mensen zijn tegenwoordig in de modernere democratieën operationele narcisten die alleen aan zichzelf denken, die alleen op zichzelf gericht zijn, en daarom geen succesvolle relatie kunnen onderhouden. Omdat ze niet naar zichzelf willen kijken en niet denken dat ze misschien iets te leren hebben, dat ze misschien moeten veranderen, gaan ze gewoon weg en zoeken iemand anders die hen kan geven wat ze willen.
En er zijn mensen die een leven lang relatie na relatie hebben zonder ooit te kunnen vinden wat ze zoeken en natuurlijk zonder vooruitgang te boeken op hun spirituele pad dat ze natuurlijk niet bewust bewandelen. Dit is vanzelfsprekend geen positieve trend, maar wel een van die dingen die mensen persoonlijk en samenlevingen als geheel kunnen dwingen om te zien dat het probleem zo extreem is geworden dat er iets aan gedaan moet worden.