De Illusies van het ego blootleggen

Het ego is een belangrijk onderwerp voor iedereen die het pad naar persoonlijk Christusschap volgt. Het ego heeft als functie dat hij de illusie in stand moet houden dat je van je Bron en andere mensen gescheiden bent. Zoals is uitgelegd, is de functie van de Christusgeest dat hij je moet helpen om die illusie te transcenderen.

Daardoor is het ego het belangrijkste obstakel dat je tegenkomt op het pad naar Christusschap. Het ego is een ‘entiteit’ in jou onbewuste in de vorm van een overlevingsinstinct. Het gevolg is dat je ego zal proberen je te manipuleren of je bang te maken om je de illusies te laten houden die ontstaan uit gescheidenheid. Pas als jij weet dat jij een ego hebt en leert om zijn manipulaties te doorzien, zul je het heel moeilijk vinden om vooruitgang te boeken op het pad. Dit geldt voor iedereen, of je nu een christelijke achtergrond, een boeddhistische achtergrond, een hindoe-achtergrond, een new age achtergrond, of wat voor achtergrond ook maar, hebt.

Deze sectie bevat artikelen die de belangrijkste illusies die het ego heeft gecreëerd, bloot te leggen. De artikelen bestaan uit korte alinea’s en vormen een samenvatting van langere die in het boek ‘Freedom from Ego Illusions’ staan.

(Noot: Ik had de langere artikelen al vertaald en dus staan die hier).

 

Spirituele blindheid – de belangrijkste uitdaging waar het ego jou voor stelt

Waarom het ego door de bomen het bos niet kan zien

Waarom het ego probeert een vierkante pen in een rond gat te krijgen

Waarom het ego een zichzelf vervullende profetie wordt

Waarom het ego je wil laten denken dat de wereld zwart-wit is

Waarom het ego je wil laten denken dat de wereld grijs is

Hoe het ego een spirituele lering kan gebruiken om je zoektocht naar waarheid af te breken

Hoe het ego probeert je aandacht van het innerlijke pad af te leiden

Waarom het ego altijd een huis zal zijn dat tegen zichzelf is verdeeld