Christusonderscheid en het pad naar Boeddhaschap

Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 1 januari 2013

Laten wij eens naar de algemene bevolking kijken en de onderste tien procent en de top tien procent. De meeste mensen in de top tien procent staan open voor de spirituele kant van het leven, maar te veel van hen hebben niet wat wij graag het Christusonderscheid noemen, gemanifesteerd. Christusonderscheid is de vaardigheid om het verschil te weten tussen de geest van Christus en de geest van de antichrist.

Dit is niet een kwestie van een etiket maken of met de vinger wijzen en zeggen: “Dit is Christus en dit is antichrist.” Het is een kwestie van naar binnen gaan, van stil zijn en alle vooroordelen van de dagelijkse denkgeest en jouw ego, de vooropgestelde meningen en het wensdenken over hoe je graag wilt dat de dingen zijn, loslaten. Of zou je willen dat Christus jouw huidige overtuigingen goedkeurt en niet echt willen weten of Christus het niet goedkeurt, want jij wilt Christus in jouw mentale kader, jouw waarnemingsfilter, dwingen.

Maar al te veel mensen ontbreekt het aan het vermogen om die vibratie te lezen, het verschil in vibratie, tussen de Christusgeest, de Boeddhageest, en de geest van de antichrist, of zelfs de geest van de anti-Boeddha. Hoewel dat in werkelijkheid niet bestaat, zijn er mensen die in hun arrogantie denken dat zij de Boeddha kunnen tegenspreken en plaatsen zich in een positie die weerstand biedt aan het evenwicht voor deze planeet.

Wat is het resultaat van dit gebrek aan onderscheidingsvermogen? Dat jij, hoewel je openstaat voor de spirituele zijde van het leven, veel van die mensen te veel openstaan. Zij staan zo open voor heel veel ideeën op het internet, dat zij op en neer gaan, hierheen, daarheen, en een beetje van dit geloven, en een beetje van dat, hier en daar iets oppikken, het allemaal bij elkaar te brengen tot zij een gigantische lapjesdeken in hun geest maken, omdat er waarachtig geen globaal thema is, want alle stukjes zijn heel erg verschillend en passen nauwelijks bij elkaar.

Wanneer zij in de war raken, volgen zij wat de sterkste aandrang lijkt, die hen zegt: “Dit gaat er nu gebeuren, want dit jaar is zo speciaal.” Nu zal er een ramp gebeuren, of er volgt nu een ontwaken waarbij de aarde automatisch wordt verheven naar de vijfde dimensie, of hoe het verhaal ook luidt. Zij worden door hun eigen verlangens verleid, die eigenlijk hun innerlijke wens is om de verwarring in hun eigen denken te overwinnen door een gebeurtenis in de buitenwereld of een goeroe of verlosser te laten komen die hen vertelt: “Dit is juist, dit is Christus.”

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.