Christus is Omega, Boeddha is Alpha

Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 2 november 2008

Want wat voor zin heeft het om een lering over Boeddhaschap uit te geven, als nog niet een voldoende aantal mensen de essentie van het Christusschap hebben begrepen? Want je kunt de Boeddha pas volledig begrijpen als je een bepaalde mate van Eenzijn met Christus hebt bereikt. Want er is zeker geen wedijver, geen vijandigheid – er is zeker geen scheiding tussen Christus en Boeddha, zoals we eerder hebben gezegd, omdat de Christus de Omegamanifestatie is van het Boeddhabewustzijn.

Ik handhaaf het Alpha-evenwicht voor de planeet door te zien dat alles de Boeddhanatuur is. Jezus handhaaft de Omegapolariteit voor mijn Alpha door de planetaire Christus te zijn, die bereid is erop uit te trekken en de strijd aan te gaan met de onvolmaakte manifestaties, ze direct aan te pakken en zo de mensen uitdagen hogerop in bewustzijn te komen.

Dit is niet de rol van de Boeddha, dat is de rol van Christus. En de rol van degenen die wensen op te klimmen naar het niveau van Christus om daarna verder te gaan naar het niveau van Boeddha. Want je wordt de Boeddha niet op een andere manier– je zult de Boeddha niet ZIJN – als je niet eerst door de fases van het Christusschap heengaat, van erop uitgaan en je hand uitsteken naar degenen die gevangen zitten in een lager bewustzijn. Je moet jouw boodschap van de daken durven schreeuwen. Je moet het wagen om grotere werken te doen, om God in jou grotere werken te laten doen dan God door Jezus gedaan heeft. Dan kun je dingen naar het Boeddhaschap.

En dat is trouwens waardoor de oosterse religie het boeddhisme in een religie met afgoden veranderde. Hoewel het leringen bevat dat alles de Boeddhanatuur is, wordt het opgevat alsof maar een paar mensen die bewustzijnsstaat kunnen bereiken. En de reden was dat de mensen in die tijd niet de sprong in bewustzijn konden maken en dat is trouwens waarom de leringen van Christus als tussenstap werden gegeven. Vooral voor mensen in de westerse wereld die actiever zijn en waarvan het niet de bedoeling is dat zij ontelbare uren in stille meditatie doorbrengen, terwijl zoveel mensen om hen heen op de wereld lijden.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.