Christus overstijgt elk door mensen gemaakt systeem

Geascendeerde Meester Jezus, 1 oktober 2006

Nu dan, ik probeer jullie op geen enkele wijze te belasten of je schuldig te voelen, omdat je niet springlevend bent. Ik probeer jullie te laten inzien dat bijna iedereen nog, in zekere mate, onder het doodsbewustzijn gebukt gaat. Want het is een heel zwarte wolk die boven de planeet hangt. Maar wat ik hoop dat ik jullie kan laten inzien, is dat er iets buiten dat doodsbewustzijn is en dat het jullie mogelijk is vooruit te komen en een glimp op te vangen van dat levensbewustzijn. Om het je vervolgens eigen te maken en het te belichamen, totdat het je dagelijkse realiteit wordt en je 24 uur per dag in dat bewustzijn bent en dat bewustzijn uitstraalt, het met alle mensen deelt.

Dit is waarachtig het doel van het pad naar Christusschap – om de hele tijd volledig wakker te zijn, totaal te leven, en niet in dat doodsbewustzijn te verzinken dat je slechts slaapwandelend door het leven laat gaan. Ja, je ego staat op zijn benen te trillen, wanneer je deze woorden hoort, want hij weet dat wanneer jij totaal wakker bent, er geen ruimte voor jouw ego is. En dus is hij met duizenden slimme plannetjes gekomen om te voorkomen dat jij totaal wakker bent, om te voorkomen dat jij dat licht laat schijnen. En hij heeft een toegang gevonden in het bewustzijn van vrijwel ieder mens, wat jou laat denken dat jij niet wakker hoeft te zijn, dat jij je licht niet hoeft te laten schijnen of dat jij in bepaalde situaties niet wakker hoeft te zijn. Dit is de valkuil. En die is heel subtiel, omdat jij – door de macht der gewoonte – er zo aan gewend geraakt bent dat je nauwelijks beseft dat je uit het levensbewustzijn naar het doodsbewustzijn afgegleden bent.

Zien jullie niet in, mijn geliefden, dat alle ware spirituele leraren die door de eeuwen heen naar deze planeet zijn gekomen, dezelfde boodschap en hetzelfde doel hebben gehad? En dat is de mensen bewust te maken van het feit dat er een heel hoger niveau van leven is waar ze zich zelfs niet van bewust zijn. Wij willen dat jullie allemaal vrij zijn, net als wij. Wij willen dat jullie alles zijn wat jullie kunnen zijn en nog meer. Want het potentieel is altijd meer, want God zelf is meer, is zelftranscendentie. Want God is de Levende God. En de Levende Christus is de enig geboren Zoon van de Levende God.

En de Levende Christus kan echt nooit in een door mensen bedachte doctrine of filosofie of kerk of organisatie of systeem van welke aard ook gestopt worden. Want er bestaat geen door mensen gemaakt systeem dat de Levende Christus kan bevatten, want hij zal uit alle ketens die mensen hem willen omdoen, losbreken. Er zijn geen ketenen die de Levende Christus kunnen tegenhouden en dus zouden er ook geen ketenen hoeven te zijn die jou kunnen tegenhouden. Er zou geen gevangenis hoeven te zijn die jou een heel leven lang kan vasthouden – als je bereid bent het potentieel dat jij van God hebt gekregen te benutten, het potentieel om de Levende Christus op aarde te worden.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.