Progressieve openbaringen houden nooit op

Geascendeerde Meester Jezus, 19 augustus 2003

Ik ben Jezus Christus en ik vertel het je echt: progressieve openbaringen zullen nooit stoppen zolang er nog één ziel op planeet aarde is die niet is geascendeerd. Wij, de geascendeerde meesters, hebben de taak gekregen elke levensstroom op aarde te redden en we zullen die taak tot het einde toe volbrengen.

Hoe kunnen wij levensstromen op aarde redden? Ik heb jullie net verteld dat elke keer dat wij een lering geven, mensen na een poosje verkalken en het zich gemakkelijk maken. Zij beginnen het middel dat bedoeld was om hun levensstroom te bevrijden te gebruiken om het zich gemakkelijk te maken. En dan werkt de lering niet meer en dus moeten wij een andere geven. En daarom moeten er progressieve, voortgaande, openbaringen zijn.

Zie je niet in wat ik hier zeg? Heel veel mensen hebben dit punt niet begrepen, maar toch is het het belangrijkste punt van de leringen van de geascendeerde meesters dat je ooit zou kunnen begrijpen. Als je dit ene punt niet begrepen hebt, dan heb je de kern van onze boodschap niet begrepen.

Ik moet je zeggen dat er niet zoiets bestaat als een absolute leer, een absolute religie, een absolute kerk. Je zegt: “Maar men heeft ons verteld dat onze kerk de hoogste leer op de planeet heeft en dat wij alles hebben wat nodig is om verlost te worden.” En in sommige gevallen heb je inderdaad alles wat je nodig hebt – als je het personifieert. Maar als je het niet personifieert, wordt het een val. Begrijp je wat ik zeg? Wat ik zeg, is dat jij je concept van wat een foute of een waarachtige leer is, moet uitbreiden.

Er zijn veel waarachtige leringen en kerken op deze planeet geweest. Maar als je een waarachtige leer neemt en er een uiterlijk pad van maakt, een uiterlijke lering, dan wordt de waarachtige lering plotseling een foute lering, omdat je hem gebruikt hebt om je vooruitgang te stoppen in plaats van hem te gebruiken om steeds hogerop te komen.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.