Het geheel verheffen

Geascendeerde Meester Jezus, 13 juni 2010

Wanneer je op het spirituele pad bent, lever je, elke keer dat jij een stap in bewustzijn doet, een bijdrage aan de vooruitgang van de aarde, de Gouden Eeuw, en het werk van de geascendeerde meesters. Iedere stap die jij doet levert een bijdrage op. Je zou kunnen zeggen dat jouw individuele bijdrage schijnbaar geen verschil maakt voor het geheel, maar als alle andere spirituele mensen hetzelfde zouden zeggen – en niemand die kleine individuele bijdragen zou leveren – hoe zou het geheel dan ooit kunnen worden verheven?

Je ziet dat ieder van jullie deel uitmaakt van de voorwaartse impuls van de mensheid. Ieder van jullie levert een bijdrage. Alleen al door het feit dat jij in Rusland of in één van de vroegere Sovjetrepublieken bent geïncarneerd, heb jij al een bijdrage geleverd aan de overgang naar een nieuwe levensvorm. Je kunt naar de chaos kijken die er nu heerst, maar als jij er niet geweest was, zou de chaos nog veel erger zijn. En het zou veel langer geduurd hebben om die te transcenderen en in die opwaartse spiraal te komen die voor iedereen vanzelfsprekend is.

Er is een opwaartse spiraal in Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken. Er is een opwaartse spiraal op planetair niveau. En het is slechts een kwestie van tijd voor die doorbreekt naar het punt waarop de meeste mensen hem kunnen zien en erkennen. Je kunt zo’n opwaartse spiraal niet ontdekken door naar externe, geïsoleerde gebeurtenissen te kijken. Want als je bereid bent om te kijken naar de gebeurtenissen die bewijzen dat de aarde gedoemd is naar de hel te gaan, dan kun je altijd wel zulke gebeurtenissen vinden. Maar wij kijken niet op dezelfde manier naar zulke gebeurtenissen. Want begrijpen jullie wat wij deze hele conferentie door gezegd hebben: dat de oude structuren afgebroken moeten worden voor de nieuwe geboren kunnen worden? En is het dan echt een teken dat de aarde naar de hel gaat als wat van die oude structuren worden afgebroken, of is het juist een teken dat de aarde het moment van wedergeboorte nadert?

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.