Jezus heeft ons uitgedaagd om de triomf van de individualiteit over structuren te bewijzen

Geascendeerde Meester Saint Germain, 22 maart 2010

Deze verandering is de laatste 2000 jaar en daarvoor in gang gezet, maar vooral geïnitieerd met de komst van Christus. Want wat deed Christus? Hij bewees het ultieme potentieel van individualiteit – de triomf van de individualiteit over structuren die gebouwd werden door het gevallen bewustzijn. De triomf van de individualiteit van God over het doodsbewustzijn die individualiteit en individuele creativiteit ontkent. Deze verandering vindt de laatste 2000 jaar plaats.

Als het Aquariustijdperk een Gouden Eeuw moet worden, moet deze verandering enorm worden geaccelereerd. En die wordt pas geaccelereerd wanneer alle mensen die beginnen te ontwaken – beseffen dat er iets mis is met hun democratie – meer doen dan erover klagen, meer doen dan verlangen dat een of andere elite hen weghaalt bij de slechte elite – en beseffen dat JIJ de man op het witte paard, de vrouw op het witte paard, bent die de stad komt binnenrijden en het verschil gaat maken. Jij moet het verschil uitmaken, door jezelf op te leiden, door dingen te zeggen, door de verantwoording te nemen.

Zoals ik eerder in hints heb aangegeven, kan zelfs het concept van samenzweringen en samenzweringstheorieën door het gevallen bewustzijn zo gebruikt worden dat jij het gevoel krijgt dat het voor een gewoon iemand heel erg overweldigend kan zijn om tegen deze wereldwijde samenzwering, deze geheime maatschappij, te vechten, waardoor je niets doet. Begrijp je niet dat het gevallen bewustzijn door de eeuwen heen, altijd precies hetzelfde heeft gedaan: een of ander idee in de wereld zetten – afhankelijk van de stemming in die tijd – dat een overweldigende kracht jouw samenleving bestuurt en dat jij als individu niet de kans krijgt om het verschil te maken, dat jij daar niet tegenop kunt. Maar heeft Christus niet gedemonstreerd dat het individu zich er wel tegen kan verzetten? Zelfs als de machtselite hem doodt, brengt de Christus hun oordeel tot stand en daardoor boekt de samenleving vooruitgang.

Maar in de democratieën van tegenwoordig is het niet nodig dat je één individu naar voren treedt en gedood wordt – dit is niet nodig als veel mensen zich onmiddellijk verzetten. Want je beseft natuurlijk wel dat een machtselite wel één of een paar personen kan ombrengen. Maar ze kunnen niet duizenden mensen doden die allemaal hun mond opendoen. Dan geven zij hun macht op – ze doen dat omdat ze beseffen dat het voor hen de enige manier is om te overleven.

Zelfs de Romeinse keizers, de – ongeveer – meest megalomane leiders die je ooit in de geschiedenis hebt gezien. Ze dachten dat ze goden op aarde waren, maar waarom heeft een Romeinse keizer het Colosseum gebouwd? Om de mensen te amuseren, maar in werkelijkheid moest dat de aandacht van de mensen afleiden. En wat zegt dat? Dat zelfs een Romeinse keizer – die dacht dat hij God op aarde was – nog steeds bang voor de mensen was. Hij wist dat als de mensen in voldoende aantallen ontwaakten, hij zijn macht verloren had. Dit gold 2000 jaar geleden; tegenwoordig geldt dat nog steeds. Welke geheime samenzwering jij je ook voorstelt die deze wereld van achter de schermen draaiende houdt, ik zeg je: ze hebben geen macht om het op te nemen tegen het volk – wanneer genoeg mensen zich ervan bewust worden en besluiten om hun verantwoordelijkheid te dragen en te eisen dat hun leiders de verantwoordelijkheid dragen voor wat zij doen.

Als je het vanuit mijn invalshoek kon bezien, zou je zien dat de rug van de kameel, de rug van de Draak, al gebroken is. De macht van de machtselite op deze planeet is al gebroken. De mensen hebben zich dit nog niet gerealiseerd, maar er is slechts een lichte verschuiving in bewustzijn nodig om de wurggreep van elke machtselite, hoe machtig jij ook denkt dat die is, voor eens en voor altijd te breken. Als zichtbaar voorbeeld kun je kijken hoe de mensen, na decennia stilte, eindelijk beginnen het misbruik van de katholieke geestelijkheid openbaar te maken. Een van de meest verschanste instituties die je ooit op aarde hebt gezien, kan niet langer het tij doodzeilen dat zij verantwoording moeten afleggen.

Zie je wat hier achter de schermen gebeurt? Zie je waar we over hebben gesproken, hoe een structuur de onderdrukking van de individualiteit vereist? Maar een structuur heeft degenen die bereid zijn om een deel van hun individualiteit te onderwerpen aan de structuur ook iets te bieden. Dat ze zich achter die structuur kunnen verschuilen, zoals je hebt gezien bij de katholieke priesters die zich decennia lang hebben schuil gehouden, terwijl ze kinderen misbruikten. Als die priesters kinderen in een wereldlijke maatschappij hadden misbruikt, zouden ze gepakt zijn en decennia geleden al in de gevangenis gezet zijn. Maar ze zijn erin geslaagd zich decennia lang achter die structuur te verschuilen. Maar het feit dat ze zich niet langer kunnen verschuilen, en dat dit schandaal zich wereldwijd zal verspreiden, toont aan dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden.

En als je kon zien, wat ik op innerlijke niveaus zie, zou je zien dat zelfs de ergste samenzweringen die jij je maar kunt bedenken, het in het Aquariustijdperkbewustzijn niet kunnen overleven. De Heilige Geest zal waaien waarheen hij wil, het Zwaard van Christus, zoals Gautama Boeddha op oudejaarsavond heeft gezegd, zal de sluiers doorklieven en deze verborgen structuren van de machtselite één voor één aan het licht brengen. En die kunnen het niet overleven, wanneer het licht van Christus op hen straalt. En het licht van Christus wordt op hen gestraald door degenen die bereid zijn hun bewustzijn te verhogen en de oproepen te doen met onze invocaties.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.