Jezus had ook zijn eigen persoonlijke uitdagingen

Geascendeerde Meester Serapis Bey

Ik zeg nu niet dat jullie je op elk willekeurig moment uit een situatie in je psyche kunnen accelereren. Want zoals heel veel van jullie hebben ervaren, is daar tijd voor nodig. Vele keren, is er tijd nodig om aan een toestand in je psyche te werken. Dat kan wel jaren duren!

Dit komt niet omdat jullie geestelijk onvolwaardig zijn. Degenen van ons die op aarde geïncarneerd zijn geweest, hebben precies hetzelfde proces meegemaakt. Jullie zijn zo geprogrammeerd te denken dat spirituele leraren – zoals Jezus, of Moeder Maria of de Boeddha of andere goeroes en leraren – fundamenteel anders dan jullie moesten zijn, omdat zij niet de problemen hadden die jij hebt.

Nu, het klopt wel dat een paar mensen in hun laatste incarnatie voor ze ascendeerden, niet wat van die problemen hadden. Omdat ze die al in eerdere levens hadden uitgewerkt. Maar loop niet in de val door te denken dat een geascendeerd wezen een gemakkelijker weg naar de ascensie heeft afgelegd dan jij zelf meemaakt. We hadden allemaal onze moeilijkheden en begrijp je niet dat de moeilijkheden die Jezus had net zo moeilijk voor hem waren als jouw moeilijkheden voor jou zijn? En hoe komt dat?

Omdat Jezus naar zijn moeilijkheden keek door het filter van dezelfde bewustzijnsstaat waarmee hij die situaties had gevormd. En jij kijkt natuurlijk naar jouw eigen moeilijkheden met dezelfde bewustzijnsstaat waarmee jij jouw moeilijkheden hebt geschapen. Daardoor bestaat het universeel te observeren feit dat jij heel gemakkelijk de problemen van iemand anders kunt oplossen, maar het heel moeilijk is om jouw eigen problemen op te lossen.

Dit komt niet omdat je geestelijk onvolwaardig bent, maar omdat je niet naar de problemen van iemand anders kijkt met de bewustzijnsstaat van die persoon. Dit houdt twee dingen in. In sommige gevallen zie je feitelijk de oplossing die zij niet zien. In andere gevallen zie je echter geen deugdelijke oplossing, want hoewel je misschien denkt dat je de oplossing voor hen ziet, zie je niet dat ze die oplossing niet kunnen toepassen, omdat jij in feite niet het volledige probleem ziet zoals zij dat van binnenuit bekijken.

En dan zie je een simpel feit: Je kunt het probleem voor iemand anders niet oplossen en in de meeste gevallen kunnen ze hun eigen probleem niet oplossen met jouw oplossing, jouw visie. Ze moeten een punt bereiken waarop ze een oplossing zien, die op hun bewustzijnsstaat wordt gebaseerd.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.