Is Jezus onze verlosser of broeder?

Geascendeerde Meester Jezus, 13 juli 2003

IK BEN Jezus Christus en velen van jullie hebben mij jullie Heer en Verlosser genoemd. Maar ik zeg jullie dat velen van jullie mij broeder zouden moeten noemen, omdat ik echt je broeder van Licht ben. Ik kom je helpen te begrijpen dat we veel dichter bij elkaar staan dan jij denkt. Zovelen van jullie zijn mij, en andere geascendeerde meesters, gaan zien alsof we boven jullie staan en buiten jullie bereik, gescheiden van jullie. Het wordt tijd die illusie te boven komen en gaan accepteren dat jullie echt één met ons zijn.

Hoe kunnen jullie één met ons zijn? Je kunt één met ons zijn door te herkennen dat de grondslag van alle uiterlijke verschijnselen, je ware identiteit een specifieke Godvlam is. Ieder geascendeerd wezen, iedere God en Godin ontstond uit een specifieke Godvlam. Iedere levensstroom is voortgekomen uit een specifieke Godvlam.

Wij zijn geascendeerd omdat we onze Godvlam ontdekt hebben. We hebben ervoor gekozen met die Godvlam te versmelten en daardoor naar het spirituele rijk te ascenderen. Jij bent ook een specifieke Godvlam en jij bent ook in staat je persoonlijke Godvlam te ontdekken. Je hebt ook de vaardigheid om de keuze uit vrije wil te maken om met die Godvlam te versmelten. Wanneer jij met jouw Godvlam versmelt, terwijl je nog in een fysiek lichaam bent, word je die Godvlam in actie. Daardoor word je één met ieder geascendeerd wezen dat dezelfde Godvlam als jij heeft.

Daarom hebben de geascendeerde meesters die dezelfde Godvlam als jij hebben, de optie hun individuele vlam in jouw hart te verankeren – als je hen dat toestaat. Dit stelt je dan in staat om ‘zo Boven, zo beneden’ te zijn. Dit stelt ons dan in staat om de octaven te spannen en daardoor een krachtige actie uit te voeren om het bewustzijn van de mensheid en de vibratie van het hele materiële universum te verhogen.

 

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.