De sleutel om drama’s te overwinnen

Geascendeerde Meester Saint Germain, 29 oktober 2009

En laat me jullie de essentiële sleutel geven. De drama’s hebben één effect en wat is dat? Te zorgen dat jij je concentreert op jezelf, als het gescheiden zelf bepaald door het drama, denkend dat dit alles is wat je bent, dat dit alles is wat je kunt zijn. Dus moet je een manier vinden om uit die gerichtheid op jezelf te schieten, en wat is dat? Door je te richten op iets wat verder dan jou gaat – andere mensen, een grotere zaak, iets doen dat meer dan het gewone is, meer dan door de drama’s bepaald wordt. Dit is de enige manier.

Begrijpen jullie wat er met mij en Maria is gebeurd? We kregen de innerlijke leiding van de Geest dat het de bedoeling was dat we iets deden wat het gewone ontsteeg. Beiden hadden wij ons leven op een bepaald spoor gezet dat niets te maken had met ons samengaan, met ons grote leeftijdsverschil, met ons grote verschil in achtergrond, familie en cultuur. We hadden ons nooit kunnen voorstellen dat wij zouden samenkomen en verscheidene kinderen krijgen.

Dit was niet onze leiding in de buitenwereld, het uiterlijke pad dat wij ons hadden voorgesteld. Maar we snapten dat iets, dat méér . We namen die wending en toen wisten we dat dit onze kans was, onze roeping, wat we vrijwillig op ons genomen hadden – om iets te doen wat het gewone oversteeg. En we deden dat, op onze eigen manier, zo goed we maar konden gezien onze bewustzijnsstaat. En dit betekent niet dat wij perfect waren, of dat je perfect moet zijn. Het betekent dat jij moet reiken naar dat méér en bereid zijn het uit te vergroten op elke manier die jij maar kunt. En het dan steeds blijven uitbreiden je hele leven lang, er steeds meer van tot uitdrukking brengt tot de mensen het kunnen zien.

Zoals Jezus zei, ze kijken naar je en zien dat het niet een gewoon mens is die uitdrukt wat jij uitdrukt. Dit kan alleen maar van iets komen dat verder gaat en dan kun jij met Jezus zeggen: “Ik zelf kan niets doen, de Vader in mij, de IK BEN Aanwezigheid, in mij doet het werk. En jouw IK BEN Aanwezigheid kan soortgelijke of grotere werken door jou doen.”

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.