Het ego als vervangende leraar

Geascendeerde Meester Jezus, 26 mei 2006

Toen jouw bewuste zelf de eerste keer besloot om zijn spirituele leraar de rug toe te keren – de vertegenwoordiger van God die je had in het rijk waarin jij je bevond toen je besloot met het dualiteitsbewustzijn te experimenteren – toen dat de eerste keer gebeurde, heb jij een beslissing genomen en die heeft ervoor gezorgd dat jij het contact met de leraar verloren bent. En daardoor voelde jij je alleen. En jij kon dat gevoel van alleen zijn niet verdragen en daarom heb je jouw ego gemaakt als vervangende leraar, als de vervanging voor de echte leraar, of het nu Lord Maitreya in de Hof van Eden was, of andere geascendeerde wezens in andere rijken en wereldsystemen. Want veel mensen komen natuurlijk van ver verwijderde plaatsen in dit universum en nog verder weg.

En dus is het echt waar dat veel mensen geloven dat hun ego en de prins van deze wereld hun ware leraren zijn. Er zijn zelfs mensen die geloven dat de duivel zelf de echte bevrijder van de mensheid is, omdat ze zeggen: “Tot we tegen God in opstand kwamen, hadden we geen echte vrijheid en vrije wil.” Er zijn mensen die serieus geloven dat zij door de daad om tegen God te rebelleren, echt vrije wil hebben gekregen. Maar mijn geliefden, als jullie al niet vrije wil hadden, hoe konden jullie dan de optie hebben om tegen God te rebelleren? En als God er echt op uit was jou in zijn macht hebben, waarom zou hij dan toelaten om tegen zijn wet te rebelleren en je van hem af te scheiden?

Ik weet dat jouw ego en de verkeerde leraren op deze wereld een arsenaal aan intellectuele argumenten hebben tegen deze simpele logica. Maar wanneer je met de onschuldige geest van een kind kijkt, besef je dat al dat intellectuele gedoe alleen maar een camouflage is en nergens op slaat. En op die manier kun je vermijden dat je de subtiele logica volgt van de verkeerde leraren op deze wereld die maar één doel voor ogen hebben. En dat is de Bewuste Jij door te laten gaan met denken dat hij gescheiden is van jouw hogere wezen en jouw God – en dat jij niet weer op eigen kracht één kunt worden met God, dat jij een verlosser van buitenaf nodig hebt.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.