Loop niet op je tenen langs je ego!

Geascendeerde Meester Jezus, 5 juli 2005

Heel veel spirituele studenten gaan omzichtig met het onderwerp ego om, zelfs al hebben wij er in diverse spirituele dispensaties over gesproken. Zij waren bang dat als hun ego ontmaskerd zou worden, zij door een soort crisis heen zouden gaan, zij hun gevoel van eigenwaarde zouden verliezen of op een andere manier een identiteitscrisis zouden krijgen

Daarom moeten jullie je identiteitsgevoel simpelweg een heel klein beetje verschuiven. Je moet je beginnen af te vragen: “Met wat ik weet over het spirituele pad – en het doel van vrijheid in het Christusbewustzijn, het doel om die grotere vrijheid van ver boven het ego staan, te ervaren – nu ik dit weet, is er dan echt nog een deel van mijn ego dat ik niet zou willen opgeven, als ik het kon zien?” Ik denk dat wanneer je hierop mediteert, jullie in je hart wel weten dat er eigenlijk niets is wat je niet zou willen opgeven om dichter bij de liefde van God te komen, om te zijn wie jij bent en dat tot uitdrukking te brengen. Wanneer jullie tot dat besef komen, hoeven jullie niet meer bang voor jullie ego te zijn of bang te zijn dat jullie ego wordt ontmaskerd.

Je hoeft niet meer bang te zijn dat je een fout maakt, want of je nu wel of niet een fout maakt, in beide gevallen kan het een deel van jouw ego aan het licht brengen en je helpen dat te overwinnen. Jouw ego heeft op geen enkele manier macht over jou. Hij heeft alleen de touwtjes in handen omdat je hem nog niet hebt gezien, of hebt gezien wat voor illusie hij is en daarom kun jij je er niet van afscheiden. En op het moment dat je het wel inziet, en zodra jij besluit hem weg te doen, heeft hij geen macht meer over jou en kun je er zo doorheen lopen. En wanneer je dat gaat beseffen, zie je dat het pad om jouw ego te boven te komen, niet een moeilijk pad is. Het is geen pad van angst, het is geen pad dat jou in verlegenheid brengt, het is geen pad dat je een mislukkeling laat voelen, of dat jij niet goed genoeg was, omdat je nog een of ander aspect van jouw ego over had.

Jij bent veel meer dan jouw ego. Ik zal je er steeds opnieuw aan herinneren dat jij meer bent. Jullie zijn zoveel meer en daar houden wij van. En wanneer jullie beseffen hoeveel meer, dan is het niet moeilijk dit ego los te laten.

Maar dat is nu juist het wezen van het ego – dat je hem niet kunt zien of dat je niet bereid bent hem los te laten. Jouw ego probeert altijd verborgen te blijven. Het ego probeert jou altijd te vertellen dat jij de volgende stap op het pad niet kunt zetten, dat jij niet de gevangenis kunt uitlopen. En als je dan beseft dat jij wel verder op het pad kunt komen, dan probeert je ego jou te laten denken dat jij dat niet wilt of dat jij dat niet mag.

Jouw ego verhindert je de volgende stap te zetten
De essentie van je ego is eigenlijk dat je ego jou verhindert de volgende stap dichter naar God toe te zetten. Het ego heeft natuurlijk vele kenmerken, maar de essentie van het ego is dat hij je verhindert de volgende stap op jouw pad te zetten. En wanneer jij dat gaat beseffen – en beseft dat het merendeel van je wezen een niet tot compromissen bereide toewijding heeft om die volgende stap te nemen – waarom zou je dan je ego vrezen? Waarom zou jij bang zijn hem te laten ontmaskeren? Je zou het juist toejuichen dat hij wordt ontmaskerd, omdat je dan kunt zeggen: “Ah, ik zie het. En nu kan ik hem loslaten.”

Zoals ik met Pasen tegen jullie zei, de sleutel tot de overwinning en het bewandelen van het pad is dat je alles moet weggeven wat onecht is. Je moet het opgeven, je moet het loslaten. Maar je kunt het pas loslaten, je kunt het pas weggeven, als je het bezit, als het je eigendom wordt. Dus we kunnen zeggen dat je ego allereerst probeert jou te verhinderen je dat deel van het ego toe te eigenen, jou verhindert hem te zien of jou verhindert toe te geven: “Ja, dat deel van mijn menselijke ego verblijft nog steeds in het vat van mijn zelf.” En dan, als je hem dan wel ziet, zal hij proberen te voorkomen dat je hem loslaat door jou te laten denken dat jij hem op een of andere manier nodig hebt.

Dit is de sleutel – tot dat besef te komen dat jij bereid bent het allemaal los te laten, omdat jij meer van iets anders houdt dan op het punt blijven waar jij in je comfortzone zit. Ik zal er zijn om iedereen te helpen die bereid is zijn ego los te laten. Ik zal hier meer leringen en instrumenten voor geven als de tijd daarvoor rijp is en naarmate de cycli zich ontvouwen. Maar op dit moment zou ik willen zeggen: “Saint Germain heeft duidelijk verklaard dat hij niet meer met iemands ego speelt. Als jij student van Saint Germain wilt worden en hem wilt helpen het Aquariustijdperk te manifesteren, zorg dan dat je van jouw ego afkomt voor je hem benadert.” Nu, ik ben degene die je zal helpen van dat ego af te komen, zodat jij je goddelijke plan kunt uitvoeren om samen met Saint Germain de Gouden Eeuw te scheppen.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.