Hypocrieten hoeven zich niet aan te melden!

ONDERWERPEN: Je ego heeft geen macht over jou als je eenmaal ziet wat hij is – Loop niet meer op je tenen om jouw ego heen – Je ego verhindert jou de volgende stap te zetten – Het pad van totale nederigheid – Hoe jij Jezus kunt helpen anderen te wekken

Geascendeerde Meester Jezus, 5 juli 2005

Je ego heeft geen macht over jou als je eenmaal ziet wat hij is
Ook ik, Jezus, voeg mijn stuwkracht aan de beweging Bewakers van het Moederlicht toe. Ik ben hier om bij jullie te blijven en wat ik aanbied, is dat ik degene zal zijn die iedereen zal inwijden die zijn ego wil loslaten. Iedereen die bereid is om hem te laten ontmaskeren, zodat men kan zien wat het is en zich er zo vanaf kunnen scheiden, de Bewuste Jij scheiden, hem uit die gevangenis van het ego halen.

Heel veel christenen denken dat ik een zachte meester ben. Toch ben ik een zeer directe meester. Ik speel geen spelletjes en ik zal geen spelletjes spelen met iemand die bij deze beweging komt. Want als jij niet bereid bent om jouw ego los te laten, ben je vrij ergens anders naar toe te gaan waar ze jouw ego in de watten leggen in plaats van jou te helpen hem kwijt te raken.

Maar als ik zeg dat ik een directe meester ben, zeg ik daarmee niet dat ik een liefdeloze meester ben. En het is belangrijk dat je over het verschil nadenkt, want mijn liefde is natuurlijk de volmaakte liefde die alle angst uitbant. En ik weet heel goed dat veel mensen bang zijn dat hun ego wordt ontmaskerd, bang voor wat er zal gebeuren wanneer zij zich niet langer achter een of ander slim argument kunnen verschuilen dat in het denken van de Slang werd geformuleerd die de evoluties op deze planeet heeft bedrogen.

Loop niet meer op je tenen om jouw ego heen!
Heel veel spirituele studenten gaan omzichtig met het onderwerp ego om, zelfs al hebben wij er in diverse spirituele dispensaties over gesproken. Zij waren bang dat als hun ego ontmaskerd zou worden, zij door een soort crisis heen zouden gaan, zij hun gevoel van eigenwaarde zouden verliezen of op een andere manier een identiteitscrisis zouden krijgen

Daarom moeten jullie je identiteitsgevoel simpelweg een heel klein beetje verschuiven. Je moet je beginnen af te vragen: “Met wat ik weet over het spirituele pad – en het doel van vrijheid in het Christusbewustzijn, het doel om die grotere vrijheid van ver boven het ego staan, te ervaren – nu ik dit weet, is er dan echt nog een deel van mijn ego dat ik niet zou willen opgeven, als ik het kon zien?” Ik denk dat wanneer je hierop mediteert, jullie in je hart wel weten dat er eigenlijk niets is wat je niet zou willen opgeven om dichter bij de liefde van God te komen, om te zijn wie jij bent en dat tot uitdrukking te brengen. Wanneer jullie tot dat besef komen, hoeven jullie niet meer bang voor jullie ego te zijn of bang te zijn dat jullie ego wordt ontmaskerd.

Je hoeft niet meer bang te zijn dat je een fout maakt, want of je nu wel of niet een fout maakt, in beide gevallen kan het een deel van jouw ego aan het licht brengen en je helpen dat te overwinnen. Jouw ego heeft op geen enkele manier macht over jou. Hij heeft alleen de touwtjes in handen omdat je hem nog niet hebt gezien, of hebt gezien wat voor illusie hij is en daarom kun jij je er niet van afscheiden. En op het moment dat je het wel inziet, en zodra jij besluit hem weg te doen, heeft hij geen macht meer over jou en kun je er zo doorheen lopen. En wanneer je dat gaat beseffen, zie je dat het pad om jouw ego te boven te komen, niet een moeilijk pad is. Het is geen pad van angst, het is geen pad dat jou in verlegenheid brengt, het is geen pad dat je een mislukkeling laat voelen, of dat jij niet goed genoeg was, omdat je nog een of ander aspect van jouw ego over had.

Jij bent veel meer dan jouw ego. Ik zal je er steeds opnieuw aan herinneren dat jij meer bent. Jullie zijn zoveel meer en daar houden wij van. En wanneer jullie beseffen hoeveel meer, dan is het niet moeilijk dit ego los te laten.

Maar dat is nu juist het wezen van het ego – dat je hem niet kunt zien of dat je niet bereid bent hem los te laten. Jouw ego probeert altijd verborgen te blijven. Het ego probeert jou altijd te vertellen dat jij de volgende stap op het pad niet kunt zetten, dat jij niet de gevangenis kunt uitlopen. En als je dan beseft dat jij wel verder op het pad kunt komen, dan probeert je ego jou te laten denken dat jij dat niet wilt of dat jij dat niet mag.

Jouw ego verhindert je de volgende stap te zetten
De essentie van je ego is eigenlijk dat je ego jou verhindert de volgende stap dichter naar God toe te zetten. Het ego heeft natuurlijk vele kenmerken, maar de essentie van het ego is dat hij je verhindert de volgende stap op jouw pad te zetten. En wanneer jij dat gaat beseffen – en beseft dat het merendeel van je wezen een niet tot compromissen bereide toewijding heeft om die volgende stap te nemen – waarom zou je dan je ego vrezen? Waarom zou jij bang zijn hem te laten ontmaskeren? Je zou het juist toejuichen dat hij wordt ontmaskerd, omdat je dan kunt zeggen: “Ah, ik zie het. En nu kan ik hem loslaten.”

Zoals ik met Pasen tegen jullie zei, de sleutel tot de overwinning en het bewandelen van het pad is dat je alles moet weggeven wat onecht is. Je moet het opgeven, je moet het loslaten. Maar je kunt het pas loslaten, je kunt het pas weggeven, als je het bezit, als het je eigendom wordt. Dus we kunnen zeggen dat je ego allereerst probeert jou te verhinderen je dat deel van het ego toe te eigenen, jou verhindert hem te zien of jou verhindert toe te geven: “Ja, dat deel van mijn menselijke ego verblijft nog steeds in het vat van mijn zelf.” En dan, als je hem dan wel ziet, zal hij proberen te voorkomen dat je hem loslaat door jou te laten denken dat jij hem op een of andere manier nodig hebt.

Dit is de sleutel – tot dat besef te komen dat jij bereid bent het allemaal los te laten, omdat jij meer van iets anders houdt dan op het punt blijven waar jij in je comfortzone zit. Ik zal er zijn om iedereen te helpen die bereid is zijn ego los te laten. Ik zal hier meer leringen en instrumenten voor geven als de tijd daarvoor rijp is en naarmate de cycli zich ontvouwen. Maar op dit moment zou ik willen zeggen: “Saint Germain heeft duidelijk verklaard dat hij niet meer met iemands ego speelt. Als jij student van Saint Germain wilt worden en hem wilt helpen het Aquariustijdperk te manifesteren, zorg dan dat je van jouw ego afkomt voor je hem benadert.” Nu, ik ben degene die je zal helpen van dat ego af te komen, zodat jij je goddelijke plan kunt uitvoeren om samen met Saint Germain de Gouden Eeuw te scheppen.

Het pad van totale nederigheid
Daarom plaats ik een bord, want ik ben op zoek naar mensen die bereid zijn te helpen de Gouden Eeuw mede te scheppen. Je hebt misschien wel eens bij bedrijven gezien dat er een bord staat met de mededeling: “Hulp gevraagd. Meld je binnen aan.”
Ik plaats dat bord, omdat jullie hulp nodig is. En je moet je binnen aanmelden, waarmee ik bedoel binnenin jezelf, door naar binnen te gaan en dat ego te ontdekken en hem daarna los te laten.

Toch heb ik ook bepaalde voorwaarden. Twee duizend jaar geleden besteedde ik nogal wat tijd en energie aan mensen die niet bereid waren zelfs maar te overwegen dat zij moesten veranderen, dat zij een ego hadden; mensen die dachten dat zij volmaakt waren, die dachten de wijsheid in pacht te hebben, dat zij Gods uitverkoren volk waren en niet hoefden te veranderen. Het was zo dat alle anderen een probleem hadden en alle anderen moesten veranderen. Daarom zegt mijn bord met grote letters: “Hulp gevraagd. Meld je binnen aan.” Maar in de kleine lettertjes eronder staat: “Hypocrieten hoeven zich niet aan te melden.”

Het pad dat ik aanbied, is het pad dat ik 2000 jaar geleden aangeboden heb. Het is het pad van totale nederigheid. Zelfs mijn discipelen die drie jaar met mij hebben doorgebracht, hebben dat pad niet volledig begrepen. En daarom gingen ze onderling ruzie maken over wie de belangrijkste van hen was als ik er niet meer zou zijn. Op dat moment had ik één van die ervaringen van met ‘de kop tegen de muur lopen’ en ik zei tegen mezelf: “Betekent dit dat ze na drie jaar jouw boodschap nog niet hebben begrepen? Ben jij niet in staat geweest tot hen door te dringen en hen te laten zien waar het pad eigenlijk over gaat?”

En tegenwoordig ben ik in een veel betere positie, omdat er veel mensen zijn die kunnen zien waar het pad over gaat. Het is niet de weg die de mens goed toe lijkt, het pad van de verheerlijking van het ego. In plaats daarvan is dit het pad van totale nederigheid, van het loslaten van alle hoogmoed in jouw ego, zodat je er gewoon van kunt weglopen en vrij kunt zijn. Dit is het pad dat ik aanbied. Ik bied het met al mijn liefde aan. Ik zal je liefdevol op dat punt van vrijheid brengen. Maar ik moet ook zeggen dat liefde niet altijd zachtaardig is, want soms heb je een harde hand nodig om wakker te worden. En dit heeft ook te maken met hoe jij andere mensen over het spirituele pad benadert.

Hoe jij Jezus kunt helpen anderen te wekken
Zolang je nog enigszins in jouw ego vastzit, is het beter de benadering te hebben dat jij er niets over zegt, tenzij mensen ernaar vragen. Laat ze maar vragen stellen en geef ze dan wat ze vragen. Er komt toch een moment waarop je een bepaalde mate van verbondenheid met je Christuszelf krijgt. En dan ben je vrij van jouw ego, zodat je niet probeert de opvattingen van jouw ego aan anderen op te dringen, maar jij werkt – jij leeft – er natuurlijk voor om mensen te bevrijden. En je gaat steeds verder met jouw God.

En op dat punt hoef jij je niet meer druk te maken over of je het hen eerst laat vragen, voordat jij over het pad begint, omdat jij dan beseft dat er veel mensen op aarde zijn die zo vast slapen, die zo in onwetendheid vastzitten dat ze gewoon niet weten wat zij moeten vragen. Ze weten niet hoe zij het moeten vragen en ze durven het zelfs niet eens te vragen. En hoe kunnen deze mensen dan ooit vrij worden? Ze zullen niet vrij worden als jij maar zit te wachten tot zij iets vragen en zij niet weten wat ze moeten vragen.
Dus jij moet degene zijn die het initiatief neemt, zoals ik heel vaak in mijn leven gedaan heb. Ik ging naar de mensen toe. Ik was bereid hen te confronteren en uit te dagen door te zeggen: “Jij slaapt! Je moet wakker worden!” Ik was bereid de tafels van de geldwisselaren omver te werpen die erin geslaagd waren de tempels binnen te komen, die in werkelijkheid de innerlijke tempel van het hart en de geest zijn om hun koopwaar van slangachtige leugens in de tempel van God te verkopen.

En wanneer jij een bepaalde mate van Christusschap bereikt, ben jij er klaar voor om die benadering te gebruiken. Uiteraard niet op een liefdeloze manier, maar er zal een moment komen waarop jij van binnenuit weet wat de juiste benadering van ieder mens is. En tot je die duidelijke leiding hebt, raad ik je het volgende aan. Benader mensen op deze manier. Zeg: “Je weet toch dat er een betere manier is, hè? Je weet toch dat je hier niet doorheen hoeft te gaan. Je weet dat jij niet met dit probleem hoeft te sukkelen. Je kunt het in feite oplossen. Je kunt het loslaten. Wil jij weten hoe?”

Of je kunt zeggen: “Weet je, ik heb hetzelfde probleem gehad en zo heb ik het overwonnen. Zou je willen dat ik jou help?” En als ze dan negatief reageren, zou je het opnieuw kunnen proberen, tot driemaal toe. Maar als ze jou driemaal afwijzen, trek je dan terug en zeg: “Ik heb mijn plicht aan die ziel gedaan en het ligt nu aan de ziel of ze bereid is hulp te vragen.”

Vraag en ge zult ontvangen. Dus het is goed om te vragen. Maar zoals ik zei, als jij niet weet wat je moet vragen, hoe kan de ziel dan ooit met de juiste vraag komen. Dus help mensen door hen vragen te geven. Help mensen door hen bewust te maken dat er meer kennis is, dat er meer is wat zij over het leven kunnen vragen. En als je het mij vraagt, dan zal ik jou, via je Christuszelf, helpen anderen te helpen. Daarom, meld je binnen bij mij aan.