Het pad van totale nederigheid

Geascendeerde Meester Jezus, 5 juli 2005

Daarom plaats ik een bord, want ik ben op zoek naar mensen die bereid zijn te helpen de Gouden Eeuw mede te scheppen. Je hebt misschien wel eens bij bedrijven gezien dat er een bord staat met de mededeling: “Hulp gevraagd. Meld je binnen aan.”
Ik plaats dat bord, omdat jullie hulp nodig is. En je moet je binnen aanmelden, waarmee ik bedoel binnenin jezelf, door naar binnen te gaan en dat ego te ontdekken en hem daarna los te laten.

Toch heb ik ook bepaalde voorwaarden. Twee duizend jaar geleden besteedde ik nogal wat tijd en energie aan mensen die niet bereid waren zelfs maar te overwegen dat zij moesten veranderen, dat zij een ego hadden; mensen die dachten dat zij volmaakt waren, die dachten de wijsheid in pacht te hebben, dat zij Gods uitverkoren volk waren en niet hoefden te veranderen. Het was zo dat alle anderen een probleem hadden en alle anderen moesten veranderen. Daarom zegt mijn bord met grote letters: “Hulp gevraagd. Meld je binnen aan.” Maar in de kleine lettertjes eronder staat: “Hypocrieten hoeven zich niet aan te melden.”

Het pad dat ik aanbied, is het pad dat ik 2000 jaar geleden aangeboden heb. Het is het pad van totale nederigheid. Zelfs mijn discipelen die drie jaar met mij hebben doorgebracht, hebben dat pad niet volledig begrepen. En daarom gingen ze onderling ruzie maken over wie de belangrijkste van hen was als ik er niet meer zou zijn. Op dat moment had ik één van die ervaringen van met ‘de kop tegen de muur lopen’ en ik zei tegen mezelf: “Betekent dit dat ze na drie jaar jouw boodschap nog niet hebben begrepen? Ben jij niet in staat geweest tot hen door te dringen en hen te laten zien waar het pad eigenlijk over gaat?”

En tegenwoordig ben ik in een veel betere positie, omdat er veel mensen zijn die kunnen zien waar het pad over gaat. Het is niet de weg die de mens goed toe lijkt, het pad van de verheerlijking van het ego. In plaats daarvan is dit het pad van totale nederigheid, van het loslaten van alle hoogmoed in jouw ego, zodat je er gewoon van kunt weglopen en vrij kunt zijn. Dit is het pad dat ik aanbied. Ik bied het met al mijn liefde aan. Ik zal je liefdevol op dat punt van vrijheid brengen. Maar ik moet ook zeggen dat liefde niet altijd zachtaardig is, want soms heb je een harde hand nodig om wakker te worden. En dit heeft ook te maken met hoe jij andere mensen over het spirituele pad benadert.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.