Een reality check over hoe spirituele groei plaatsvindt

Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 1 januari 2013

Als ik met jullie een realiteitscheck doe, besef je dat je niet ongelijk had, omdat je in de spirituele kant van het leven geloofde. Jouw eigen ego en de verkeerde leraren hebben je in feite laten verdwalen. Het was jouw beslissing, omdat jij spiritualiteit niet op een evenwichtige manier benaderde.

Dit betekent niet dat jij nu kritiek op jezelf moet leveren of je schuldig voelen. Je moet wel beseffen dat jouw aanpak niet de beste was en daarom moet je nu een een stap omhoog doen naar een hogere aanpak waarbij je eerst naar evenwicht zoekt. Je probeert evenwicht te zoeken tussen piekervaringen en resultaten in de buitenwereld. Je houdt op met meten en je vindt een deugdelijk pad en je past dat toe, zelfs al lijkt het of je in geen jaren vooruitgang boekt. Als je een deugdelijk pad volgt, maak je WEL vooruitgang op innerlijk niveau, zelfs al lijkt dit niet zo voor je dagelijkse denkgeest.

Jullie hebben allemaal een totaal verkeerd beeld gekregen van wat er met Jezus en mij en andere spirituele leraren is gebeurd. Jullie denken dat wij zo speciaal waren dat wij niet hetzelfde pad hoefden te bewandelen als jullie nu. Dit is een illusie. Wij moesten allemaal een geleidelijk pad bewandelen. Wij moesten allemaal ons eigen rotzooi opruimen – onze onopgeloste psychische problemen – de illusies die wij in vele levens hadden geaccepteerd. Wij moesten met elk, smerig, detail afrekenen. Wij hebben er allemaal lang over gedaan om de reis af te maken en er waren momenten waarop het jarenlang leek alsof wij nergens kwamen.

Kijk zelfs eens naar het nogal illusoire, verheerlijkte beeld van de wereld en zie dan dat ik jaren in het bos heb gezeten te mediteren. Ik kan je verzekeren dat er momenten waren dat het leek alsof er niets gebeurde, behalve dat mijn haar en nagels steeds langer werden.

Jouw persoonlijke Middenweg vinden
Wij zijn hier allemaal doorheen gegaan en wij hebben het gehaald omdat wij doorgingen. Wij zetten de ene voet voor de andere. Maar wij volgden niet blindelings een soort plan waarbij we besloten: “Ah, nu ben ik op het goede pad en nu moet ik het blindelings de rest van mijn leven zo doen en dan word ik gered.”

Heb ik daar niet jaren gezeten, denkend dat ik een bepaald pad moest volgen, en toen was ik op een bepaald moment bereid een stap achteruit doen en te zeggen: “Nee, dit pad van het ascetische, dit extreme pad, kan het niet zijn. Er moet een betere manier zijn.” En toen ontdekte ik de Middenweg.

Zie je, er is niet maar één Middenweg. Er is een algemene Middenweg, maar er is een Middenweg voor ieder persoonlijk. Je moet ook op het kunt komen waarop je zegt: “Ik heb er genoeg van om van het ene uiterste in het andere te gaan, het wordt nu tijd dat ik het evenwicht ontdek door een stapje terug te doen en te kijken waar ik tot nu toe niet naar gekeken heb, namelijk mijzelf, mijn eigen psychische problemen. In plaats van te denken dat ik een of ander systeem, een techniek, leraar, goeroe in de buitenwereld moet gebruiken.”

Jij bent de allerhoogste goeroe in die zin dat er een moment moet komen waarop je bereid bent naar jezelf te kijken en je dan op jouw eigen hoger Zelf en de geascendeerde goeroes af te stemmen die je van binnenuit aanwijzingen geven. Aardse leraren, aardse leringen, kunnen maar tot zover gaan. Er zal een moment komt waarop jij de lering moet gebruiken om jouw eigen innerlijke afstemming te krijgen op jouw hogere Zelf. Als je op de askrealjesuswebsite, kijkt en die van ascendedmastlight en ascendedmasteranswers, zie je wat wij al sinds 2002 zeggen.

Dit is natuurlijk één van de boodschappen die je kunt toepassen om onderscheid te maken tussen een verkeerde en ware lering. Zegt die tegen jou dat je naar binnen moet gaan en jouw eigen afstemming moet vinden, of staat er dat je een goeroe in de buitenwereld moet volgen en die goeroe blijven volgen zonder ooit jouw vermogen te gebruiken om van buitenaf naar jouw huidige zelf te kijken?

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.