De waarde van een goeroe

Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 1 januari 2013

Hoe krijg je Christusonderscheid als een goeroe van buitenaf je moet zeggen, bij alles wat je doet, wat van Christus komt en wat niet? Het is heel goed en geoorloofd om een poosje een goeroe te hebben die jou een bepaald referentiekader geeft en bepaalde voorbeelden van wat van Christus komt en wat van de antichrist is. Je bouwt geen Christusonderscheid op door de goeroe te blijven volgen, door loyaal aan de goeroe te blijven, door een blinde volgeling te zijn door zelfs naar een goeroe te gaan.

Je bouwt Christusonderscheid slechts op door jouw eigen innerlijke vermogens te gebruiken. Hoewel je het vele malen fout kunt hebben, leer je van elke keer dat je wel iets durft te evalueren. Van daar groei je geleidelijk aan in onderscheidingsvermogen. Als je in ieder geval aan een simpele vereiste voldoet, namelijk dat je bereid bent naar jezelf te kijken, te kijken naar wat Jezus zo ad rem de balk in jouw eigen oog noemde – in plaats van al jouw aandacht te richten op de splinter in het oog van jouw broeders.

Kijk naar de vele mensen over wie ik het heb met deze lapjesdeken van alle afzonderlijke overtuigingen in hun geest die zij aan elkaar hebben genaaid. Je ziet dat zij in veel gevallen veel van die verschillende overtuigingen zijn gaan geloven, omdat zij niet bereid waren naar zichzelf en hun eigen psychische problemen te kijken.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.