Bestaat er een absolute waarheid?

Geascendeerde Meester Jezus, 7 april 2007

Ik wil graag dat jullie meer van de aard van het Levende Woord begrijpen. En ik zal hier zeker meer over spreken. Maar ik wil jullie met één gedachte achterlaten om over na te denken en die is: Er is een droom in de religieuze traditie om een of ander absoluut, een of ander onfeilbaar geschrift of lering te vinden die te allen tijde en onder alle omstandigheden absoluut waar is. Veel mensen zijn op zoek naar die absolute waarheid en denken dat er zoiets als een absolute waarheid moet bestaan. Maar waar ik jullie graag over wil laten nadenken, zijn mijn woorden, die 2000 jaar geleden werden uitgesproken: “God is Geest en zij die Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in Geest en Waarheid” (Johannes 4: 24). Let erop dat ik niet tegen de mensen heb gezegd dat zij God door middel van de Bijbelboeken moesten aanbidden. Dus hoe kan het dan dat zoveel mensen in de christelijke wereld denken dat zij God alleen kunnen kennen en alleen over God kunnen nadenken door middel van die Bijbelboeken – en dat elk idee over God moet overeenkomen met de Bijbel, want anders is het niet waar?

Het Levende Woord laat jou de dualiteit ontstijgen, maar alleen wanneer je je dat eigen maakt en het in jouw hart tot leven wekt. Dus nu ik deze woorden in het fysieke octaaf uitspreek – waardoor je deze woorden kunt horen – als je alleen met jouw intellect naar mijn woorden luistert, zijn deze woorden niet het Levende Woord. Dan zijn ze het dode woord in jouw geest, zelfs al spreek ik ze vanuit het spirituele rijk en ik, als de Levende Christus, geef werkelijk het Levende Woord vorm in het materiële universum. Het Levende Woord komt niet in jou tot leven, tenzij jij het tot leven laat komen, omdat jij het laat transformeren, jou iets laat zien wat jij tot dusverre niet gezien hebt en dat jouw ego niet bereid is te zien en niet wil dat jij het ziet.

Er bestaat geen enkele manier om een absolute waarheid in het fysieke universum tot uitdrukking te brengen. Omdat alles wat gezegd wordt, afhankelijk is van de interpretatie. En de mensen leggen er hun filters overheen en afhankelijk van hun bereidheid hun eigen filter te doorzien, kunnen zij het Levende Woord in één ogenblik doden, namelijk op het moment dat het in hun wezen binnenkomt.

Jullie hebben wel eens gehoord van het gezegde dat wat iemand zegt het ene oor in en het andere weer uit gaat. Nu, ik moet zeggen dat er veel mensen zijn die naar het Levende Woord luisteren waarbij het Levende Woord het ene oor ingaat, maar waar het dode woord het andere oor weer uitkomt. Dus heeft het geen uitwerking op hen, want deze mensen hebben het Woord van God krachteloos gemaakt in hun traditie, in de traditie die tussen hun oren zit, namelijk in hun brein en de analytische geest. Want ze luisteren niet naar het Woord met hun hart, maar alleen met hun geest. En dat is de reden dat ik natuurlijk kon zeggen dat deze mensen God met hun mond eren, maar dat hun hart ver van Hem is (Matteüs 15:8).

Waarom de dagelijkse denkgeest van de mensen zich tegen de waarheid verzet
Er zijn op dit moment miljoenen mensen op deze planeet die op innerlijk niveau eraan toe zijn deze waarheid te accepteren. Toch zul je zien dat hun dagelijkse denkgeest zich nog steeds een tijdje tegen jou verzet. En wat er dan gebeurt, is dat jij bereid moet zijn om vol te houden en er voor te zorgen dat door hun afwijzing van het Levende Woord JIJ niet het Levende Woord afwijst of weigert het aan anderen bekend te maken. Want, mijn geliefden, als jij eerlijk in dit proces wilt zijn, weet je dat wanneer je probeert het Woord met iemand te delen en ze jou afwijzen, de reactie die jij op hun afwijzing laat zien, jou iets toont wat jij zelf nog niet hebt opgelost.

Want echt, als jij hen totaal niet-gehecht het Levende Woord geeft – de diepzinnigheid van de lering van Maitreya in zijn boek waarin hij het heeft over het scheiden van actie en reactie, het scheiden van actie en resultaat, van elke verwachting van een bepaalde uitkomst – als jij bereid bent dit te doen, dan heb jij geen enkele  gehechtheid meer en kun je helemaal niet beïnvloed worden door hun afwijzing van jou en het uitschelden van jou en hun beschuldigen dat jij een werktuig van de duivel bent, zoals ze mij vele malen daarvan beschuldigd hebben. Dus nogmaals, het brengen van het WOORD aan anderen is een tweesnijdend zwaard, want het zal je laten zien wat er in jou nog niet is opgelost. Maar ik vertrouw erop dat jij bereid bent in de spiegel naar jezelf te kijken en te zeggen: “Ah, ik zie nu dat ik op die persoon reageerde op een manier die minder dan harmonieus is. Laat mij die gehechtheid dan ontdekken en hem overwinnen zodat ik verder kan.” Want ik vertel jullie nu natuurlijk de ‘absolute’ waarheid: Jij bent niet verantwoordelijk voor hoe andere mensen reageren wanneer jij hen het WOORD brengt. Jouw verantwoordelijkheid is het WOORD te brengen, zodat zij de mogelijkheid krijgen een keuze te maken. Jouw verantwoordelijkheid is niet om voor hen te kiezen.

Dus daarom kun je er totaal niet aan gehecht zijn. Want zoals ik zei, iedereen zal door het WOORD geoordeeld worden. En jij zult beoordeeld worden op jouw bereidheid het WOORD te delen dat jij je eigen hebt gemaakt. En wanneer jij het WOORD gedeeld hebt, heb jij je werk gedaan. En dan is het aan hen hoe zij het WOORD aannemen of afwijzen, maar dat zal hun oordeel zijn en niet de jouwe. En jij hoeft hen niet te beoordelen, want zoals ik al zei, het WOORD zorgt daar wel voor. Oordeel niet opdat ge niet geoordeeld worde (Matteüs 7:1).

Dus, mijn geliefden, wees bereid jezelf te observeren. En let op wanneer jij een reactie vertoont waardoor jij je niet op je gemak voelt, niet in harmonie, een beetje angstig of bezorgd, en zeg dan: “Waarom zou ik me zo moeten voelen? Er is geen reden om mij zo te voelen, tenzij ik eraan gehecht ben. En die gehechtheid kan niet door de hordeur, dus laat mij hem blootleggen en me ervan ontdoen, want ik wil door die deur.” Ik dank jullie nogmaals voor jullie aandacht, want ik heb gezegd wat ik wilde zeggen in deze aflevering en ik zal jullie zeker meer geven wanneer de tijd daarvoor gekomen is.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.