Hoe je onderscheidingsvermogen krijgt

Geascendeerde Meester Moeder Maria, 27 juni 2008

Je moet onderscheidingsvermogen hebben, zodat je weet wat de Heilige Geest en een verkeerde geest is. En natuurlijk, kan er veel gebruikt worden om geleidelijk je onderscheidingsvermogen op te bouwen, waaronder overwegen of een geest probeert jou je superieur te laten voelen aan anderen. Want dan weet je dat dit niet die ene Heilige Geest kan zijn, maar slechts een dualistische geest. Je moet ook een kritische inschatting van jezelf maken, in de spiegel kijken, naar de balk in jouw eigen oog zoeken. Wat jou vatbaar maakt voor de lagere geesten is jouw gehechtheid aan één van de wensen van jouw ego, wat je vervolgens kwetsbaar maakt om te horen wat jij en je ego willen horen om die wens te vervullen.

En daardoor hebben velen van jullie bepaalde verkeerde concepten over het spirituele pad, over jullie rol op aarde, zoals ik al eerder uitgebreid heb besproken, door te denken dat het okay is om mensen te dwingen tot de enige ware religie voor hun eigen bestwil. Als je dergelijke wensen hebt, of zelfs het verlangen om als verlosser van de mensen gezien te worden, misschien zelfs wel DE verlosser van de mensen, nu dan kun je de Heilige Geest niet horen. Want wat zal de Heilige Geest jou vertellen? Die vertelt jou hoe je de dualiteit overwint en het eenzijn betreedt. Want de Heilige Geest is een verlengstuk van degenen die dat Pad van Eenzijn hebben bewandeld en zal alle illusies in jouw wezen blootleggen. Niet allemaal tegelijk, maar in de mate waarin jij dit aankunt, en in hoeverre jij daartoe bereid bent.

Als je van die egoïstische verlangens hebt om jezelf te verheffen of een of andere allergrootste dienst aan God te bewijzen – en denkt dat God je beloont en jou tot een belangrijk persoon maakt, hetzij op aarde of in de hemel – nu dan zul je de Heilige Geest niet horen wanneer die als het zachte kleine stemmetje in jou fluistert. Je zult de luide stem van een geest horen die je zal zeggen dat dit de manier is om jouw verlangen te vervullen, dat je Gods zaak zo kunt dienen – door dit of dat in de buitenwereld te doen, door een vorm van roem of erkenning op de wereld te vergaren.

Je niet door je eigen verlangens laten meeslepen
Je wordt bedrogen door je eigen wensen, je gehechtheden, die zich concentreren op het verheffen van jouw gescheiden zelf in plaats van het gescheiden zelf te laten sterven, en enkel te proberen het Al te verhogen. Maar zie je, het Al is ook binnenin jou, dus het heeft waarde om God in jou te verheffen – want hoe kun jij God in al het leven verheffen als jij dat niet eerst in jezelf hebt gedaan? Maar je ziet dat wanneer je het Al in jezelf verheft, dat fundamenteel iets anders is dan het gescheiden zelf proberen te verheffen. De sleutel om dit onderscheidingsvermogen te bereiken, is door naar evenwicht te streven bij alles. En zo zouden enkelen van jullie grote vorderingen op het pad kunnen maken, door naar balans te streven, door bereid te zijn te erkennen waar je uit evenwicht bent, omdat je onevenwichtige verlangens hebt gekregen om het gescheiden zelf te verhogen, voor een of ander geweldig plan of zo.

Misschien denk je zelfs dat het de bedoeling is dat jij boodschapper wordt of vertegenwoordiger van de geascendeerde meesters. En dan luister je naar de verkeerde geesten die je vertellen dat er een sluiproute is om deze status te bereiken, waardoor je niet de balk in jouw eigen oog hoeft bloot te leggen, zelfs al moesten alle andere vertegenwoordigers van de geascendeerde meesters dat wel. Nee, jij bent speciaal, dus jij hoeft niet dat pad van discipline te bewandelen dat Jezus heeft aangetoond. Want misschien, ben jij zelfs wel belangrijker dan Jezus, ben jij hoger dan Jezus, ben je spiritueel verder ontwikkeld. Of wat jouw ego en de verkeerde leraren je maar in je oor fluisteren.

En als je een onevenwichtig verlangen hebt, zou je misschien kunnen beginnen dit te geloven en geweldige visioenen koesteren van wat er zou moeten gebeuren – wat ZOU MOETEN gebeuren. Dus de vraag is, wanneer kom je dan op het punt dat je dit idee opgeeft van wat er zou moeten gebeuren, zodat je bereid bent om in de Rivier van Leven te stappen en met die rivier mee te gaan. Wat je zal verheffen, maar alleen in de mate waarin jij werkt om het Al te verheffen, dat Al binnenin jou, dat Al in alle anderen.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.