Creativiteit is de essentie van Christusschap

Geascendeerde Meester Saint Germain, 29 oktober 2009

En zo zie je dat creativiteit – creativiteit – de essentie is van het pad naar Christusschap. Er is een bepaalde fase op je persoonlijke pad dat je wel op een enigszins mechanische manier wat vooruitgang kunt boeken, door rituelen in de buitenwereld op te zeggen en leringen in de buitenwereld te bestuderen. Deze boodschapper kan dit voor zijn eigen leven bevestigen, omdat hij vooruitgang boekte door dit pad te volgen. Hoewel ik je moet zeggen dat hij het nooit mechanisch heeft gedaan, maar er altijd creatief over nadacht, er zijn eigen innerlijk inzichten uithaalde, zich altijd richtte op hoe hij het anderen zou kunnen uitleggen en begrijpelijker voor hen maken.

Want hij wist dat een deel van zijn missie in dit leven er inderdaad uit zou bestaan om te getuigen van iets onuitsprekelijks dat een dagelijkse waarheid, die in woorden uitgedrukt kan worden, overstijgt maar dat het een Geest is – een glimp van iets wat verder gaat, iets onuitsprekelijks. Maar iets wat je laat beseffen dat er meer in het leven is dan het gewone, menselijke bestaan dat zo oninteressant lijkt, dat het bijna alle beschrijving tart, je begrip te boven gaat, hoe mensen een heel leven in die bewustzijnsstaat kunnen leven en niet eens uitroepen of er iets meer is.

Alchemie is niet een mechanisch proces, het is geen kwestie van de juiste formule vinden of het juiste chemische ingrediënt. Het is een creatief proces. Jouw bewustzijn wordt erbij betrokken. Zie je niet hoe de kwantumfysica tegenwoordig heeft bewezen dat observatie niet de passieve waarnemer is die externe gebeurtenissen observeert? Observeren is medescheppen. Jouw bewustzijn maakt deel uit van alles wat er in jouw leven gebeurt.

Je denkt misschien dat je in een wereld leeft die onafhankelijk van jou en jouw bewustzijnsstaat bestaat. En er zijn natuurlijk dingen in het universum die onafhankelijk van jouw bewustzijnsstaat bestaan, want die hangen af van de bewustzijnsstaat van andere wezens, waarvan sommige zelfs niet eens geïncarneerd zijn. Niettemin is jouw leven, jouw situatie, jouw levenservaring geheel afhankelijk van jouw bewustzijnsstaat. En daarom heb je de keus om die verantwoording niet te dragen, een persoonlijk drama aan te gaan, zelfs in één van de epische drama’s komen vast te zitten. En dan leef je een heel leven in die mechanische bewustzijnsstaat, omdat je niet echt naar binnen gaat om de verantwoording te nemen om creatieve keuzes die maken. Keuzes die iets MEER, iets diepers, iets wat dieper gaat, zoeken.

Degenen onder jullie die het waarachtige innerlijke pad kunnen bevatten, weten waar ik nu over spreek, wanneer ik zeg dat dit iets méér is, dit transcendente gevoel, dit gevoel dat je iets hebt gesnapt – je hebt een glimp van de hemel gesnapt, van hoe het leven daadwerkelijk kan zijn. Welnu, hier ben je nu getuige van. Je bent hier om er getuige van te zijn, maar hoe kun je dat doen, tenzij je uit de drama’s stapt, tenzij je beseft wat de drama’s zijn in je eigen persoonlijke ervaring en bewustzijn, zodat jij kunt reiken naar dat MEER?

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.