Alleen de Overwinning is echt

Geascendeerde Meester de Aanwezigheid van Victorie, 3 juli 2005

Victorie is mijn naam. Victorie is mijn vlam. Victorie is mijn ding. En ik ben hier en ik ben de enige in de stad! Ik ben de Aanwezigheid van Gods Overwinning en ik ben hier om de overwinning te bezegelen die planeet aarde behaalt, omdat heel veel van jullie deze sectie van rozenkransen voor de geliefde Moeder Maria hebben afgemaakt.* IK BEN hier om mijn impuls van de overwinning aan die van jullie toe te voegen, omdat jullie, waarachtig, jullie talenten hebben vermenigvuldigd die jullie van geliefde Maria hebben gekregen. En daarom kom ik zeggen: “Goed gedaan, gij goede en trouwe dienaar. In het kleine ben je trouw geweest, over veel zal ik je aanstellen. Deel de vreugde van jouw Heer.”

En de overwinning geeft waarachtig vreugde. Bestaat er grotere vreugde dan te weten dat je een overwinning hebt behaald, dat je een stap hogerop hebt gedaan, dichter naar God toe en dat er geen weg terug is. En ook is er geen weg terug voor planeet aarde. Dit is echt een dag die een ommezwaai van cycli zal markeren. Het je afkeren van het bewustzijn van het Vissentijdperk en de neiging om buiten jezelf naar de zege op zoek te gaan die maar op één plek kan worden behaald en dat is in het koninkrijk van God binnenin jou. Waar anders dan in jou zul je ooit jouw persoonlijke overwinning behalen?

Hoe kan iemand anders jou die persoonlijke overwinning geven? Alle machten in de Hemel, al je geascendeerde broeders en zusters, hebben één wens: jou je persoonlijke overwinning te zien behalen. Maar onthoud dit: wij willen jou, de Bewuste Jij**, je persoonlijke overwinning zien behalen, zodat jij die zege op jezelf behaalt, omdat jij hebt geïnternaliseerd wie je als Godvlam bent. Je hebt jezelf in die vlam herkend, zodat die vlam alles wegbrandt wat niet aan zichzelf gelijk is. Daarom ben jij die vlam die op aarde wordt gemanifesteerd. Dit is de allergrootste overwinning. En niemand kan dat voor jou doen. Daarom moet je erkennen dat wij, die jouw geascendeerde broeders en zusters zijn, je kunnen helpen, inspireren en onderrichten, maar enkel tot op zekere hoogte.

Het verschil tussen het ware en het verkeerde pad is dat je besluitvaardig bent
Er zal een moment komen waarop je niet verder kunt tot jij van binnenuit in beweging komt. Er zijn veel duistere krachten die je graag je overwinning afnemen en zij vertellen jou de leugen dat iemand of iets buiten jou jouw overwinning kan garanderen. Dat kan een kerk in de buitenwereld zijn, het kan een goeroe in de buitenwereld zijn, het kan zelfs het valse beeld, de afgod, van Jezus Christus zijn dat honderden jaren door de orthodoxe kerken is opgericht.

Jezus Christus kan jou niet je persoonlijke overwinning geven. En jouw persoonlijke overwinning is juist wat de verlossing inhoudt. Christus kan je bij het levende water brengen, maar hij kan je niet laten drinken. Jij moet drinken en worden wie je bent. Hoe kun jij anders jouw persoonlijke overwinning behalen? En wat is het dwaas te denken dat Jezus Christus, met al zijn liefde voor de mensheid, iets minder voor jou zou wensen dan dat jij jouw persoonlijke overwinning behaalt, de overwinning die vanuit jezelf komt. Daarom heeft hij jou verteld dat het koninkrijk van God binnenin jou is.

Word wakker, mensen op aarde, en besef dat de ware leringen van Christus waarachtig de enige sleutel tot de overwinning op het Vissentijdperk zijn. De innerlijke leringen van Christus waardoor je beseft dat het erop neer komt dat het verschil tussen een Christuswezen en een persoon die in de dualiteit vastzit maar één ding is – besluitvaardigheid. Dat komt niet door een of andere vorm van magie. Dat komt niet door Jezus Christus die in de lucht verschijnt en de wereld als een boekrol oprolt. Het zal voor jou gebeuren, wanneer jij het besluit neemt die laatste stap naar de Godvlam te zetten die jij bent en jij alles wat minder is dan de vlam die jij bent, laat wegbranden.

Zeker, niet iedereen is eraan toe die laatste stap te zetten en daarom bieden de geascendeerde meesters je een pad dat je stap voor stap kunt volgen, waardoor je opklimt tot je er klaar voor bent. Maar op dat pad van Christusschap, zijn er bepaalde momenten waarop je grotere besluiten neemt. Het hele pad is een reeks beslissingen die jij moet nemen. En de meesten van jullie begrijpen volledig dat het Christusschap het transcenderen van jezelf is en dat de sleutel tot zelftranscendentie is dat jij het besluit neemt een beperking die jij eerder geaccepteerd hebt, los te laten. Hem laat gaan. Hem laat sterven op het kruis en dan word jij herboren met een hoger identiteitsgevoel.

Het pad naar Christusschap kent vele kleine stappen waardoor je geleidelijk opklimt. Maar er zullen momenten op dat pad komen dat een klein besluit niet meer voldoende is. Om naar het volgende plateau, het volgende niveau, te stijgen moet jij een groot besluit nemen, een belangrijke beslissing om iets uit je vroegere leven, je vroegere zelfgevoel, los te laten, het achter te laten, het te laten sterven, uit dat model te stappen en de Levende Christus te volgen, of hij nu binnenin of buiten jou verschijnt in de vorm van een persoon die een echte spirituele leraar is, zoals Jezus Christus.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.