Christus met bloedvergieten associëren

Geascendeerde Meester Jezus, 24 augustus 2008

In de vrede van Christus zijn jullie, nu ik, Jezus mijn Aanwezigheid manifesteer bij elk van jullie, waar jullie je ook op deze planeet bevinden. Want ik ben natuurlijk overal in het bewustzijn van God. En omdat jullie bijeenkomen in de Geest van eenzijn, zijn jullie ook in het bewustzijn van God. En daardoor verdienen jullie mijn Aanwezigheid bij jullie – elk van jullie, omdat je bereid bent mij te ontvangen en omdat jullie in staat en bereid zijn uit je normale bewustzijnsgevoel, je normale identiteitsgevoel, te treden en mijn Aanwezigheid echt bij jullie te accepteren in plaats van de afgod te bevestigen, het gesneden beeld van Christus als het ver verwijderde wezen in de lucht, of als iemand die aan het kruis hangt aan het eind in de kerk.

Want het was natuurlijk nooit mijn bedoeling dat mensen mij zo ver van hen verwijderd zouden zien. Degenen die de ware boodschap van Christus wilden verdraaien, waren heel slim door de gekruisigde Christus aan een kruis in de meeste christelijke kerken neer te hangen om de mensen een beeld van Christus te geven als degene die bloedt en lijdt aan het kruis, zodat de mensen zich niet in mij zouden herkennen. Want wie wil er natuurlijk het lot delen van een wezen dat gekruisigd is en bloedend aan het kruis hangt met een doornenkroon op zijn hoofd, met spijkers door zijn armen en benen heen?

Kunnen jullie begrijpen dat dit een opzettelijke manoeuvre was om ervoor te zorgen dat het beeld van Christus geassocieerd wordt met bloedvergieten en lijden. En daarom ook de onderbewuste boodschap uitzendt: “Waag het niet je persoonlijke Christusschap te manifesteren, want dit gaat er dan met jou gebeuren!” Toch hebben wij een cyclus in de geschiedenis van de aarde bereikt, waarin dit ouderwetse, dualistische, op angst gebaseerde, beeld van Christus zijn tijd heeft gehad. Want er zullen echt 10.000 mensen opstaan en dat onttronen. En miljoenen meer zullen weigeren om erin verstrikt te zitten en zullen het inderdaad wagen om de ware betekenis van mijn woorden te overwegen: “Het koninkrijk van God is binnenin jou.”

Dit is een deel uit een langere lering. Je kunt het hele dictaat hier lezen.