De leugen dat materie echt bestaat

Geascendeerde Meester Jezus, 3 januari 2011

Er is, zoals ik zei, geen maatstaf voor hoe een Christuswezen moet zijn, want de rol van het Christuswezen is juist om de mensen zo te laten schrikken dat ze uit hun huidige gevoel van equilibrium schieten, het verkeerde equilibrium dat komt wanneer ze denken dat hun ego erin geslaagd is om het gehele materiële universum volgens zijn wereldbeeld, zijn doctrines, zijn geloofssysteem, zijn verwachtingen te laten functioneren. Dit is de leugen over de vervorming van materie. Het is een leugen dat iets in de materiewereld continuïteit heeft, permanent bestaat. Je denkt dat het materiële universum vijftien miljard jaar heeft bestaan zoals jullie wetenschappers beweren. Maar ik zeg dat niets ‘zoiets’ als een bepaalde tijdsduur heeft gekend. Want elk ‘iets’ wat bestaat, heeft geen onafhankelijk bestaan; het bestaat alleen omdat de Geest toelaat dat het blijft bestaan. En dan bestaat het nog steeds niet onafhankelijk, net zo min als het beeld op een filmscherm een onafhankelijk bestaan heeft. Want op het moment dat je de projector uitdoet, gaat het scherm op zwart.

En zo zit het ook met het materiële universum. Wat je denkt dat permanent is, zijn gewoon beelden die op het scherm van het Ma-terlicht worden geprojecteerd. Het is de satanische leugen dat deze beelden geen projecties zijn, maar werkelijke dingen die onafhankelijk van de Geest blijven bestaan. Dit is de leugen van de materie. Dit bedoelde ik toen ik zei: “Oordeel niet naar het uiterlijk, maar geef het rechtvaardige oordeel.”

Onderzoek het hele idee dat de materie echt is en dat materie macht over jou als Geest heeft. Wees bereid om het voortdurend te betwijfelen in dit het Jaar van de Moeder en dan kun je geweldig groeien dit jaar. In feite als je deze illusie in haar vele subtiele vormen onderzoekt, kun je – dit komende jaar – heel veel groei ervaren, zodat je aan het eind van het jaar bij een terugblik jezelf nauwelijks herkent in wie jij vandaag bent.

Dit komende jaar is een geweldige kans om de illusie van de materie te onderzoeken. Natuurlijk is dat altijd al mogelijk geweest, voor degenen die in staat waren het niveau van het collectieve bewustzijn ver te ontstijgen. Maar in deze specifieke cyclus van het Jaar van de Moeder zal het gemakkelijker dan ooit tevoren zijn om deze illusie te onderzoeken. En daardoor zeg ik tegen jullie: Maak gebruik van deze kans. Beschouw dit jaar niet zomaar als elk ander jaar. Bekijk het als een absoluut uniek jaar, omdat je het potentieel hebt naar een nieuw niveau van bewustzijn, een nieuw niveau van gewaarzijn, door te breken, van wat het leven is en waar het om gaat.

Wees bereid om die hele subtiele overtuigingen te onderzoeken waarvan je denkt dat je die, óf niet mag onderzoeken, óf dat het geen zin heeft die te onderzoeken – want die zullen toch wel goed zijn. Ze lijken zo vanzelfsprekend, maar ze lijken slechts zo vanzelfsprekend, omdat je ze vanuit jouw mentale kader beziet. Wees dus bereid om naar het Christusperspectief te reiken dat ernaar kijkt vanaf de buitenkant van het kader en dan hun onechtheid ziet.

Dit is mijn aanbod aan jullie. Ik hoop dat degenen die, misschien al jaren, openstaan voor mijn website van dit aanbod gebruik maken. Want ik zal dit hele jaar andere leringen blijven geven – net als andere meesters – die je zullen helpen maximaal gebruik van dit Jaar van de Moeder te maken. Zodat het Jaar 2011 het jaar zal zijn waarin de Moeder van jouw eigen wezen zich met de Vader van jouw eigen Aanwezigheid verenigt. Zodat je Aanwezigheid, de IK BEN Aanwezigheid, een open deur heeft, zodat de IK BEN Aanwezigheid door de open deur die jij bent, kan zeggen: “Ik zal zijn die Ik zal zijn.” En dat jij, als de Bewuste Jij, de Aanwezigheid dan toestaat te zijn wie hij door jou zal zijn, zonder enige verwachtingen of beperkingen aan de Aanwezigheid op te leggen.

Dit is de kans die ik aan je voorleg. Dit is mijn uitdaging aan jou, zoals het mijn uitdaging aan de mensheid is. Je zult, óf Satan achter je laten, óf je zult op den duur Satan tussen jou en God zetten – zelfs nog steviger dan hij al in die positie zit. En dus zal ik net als Gautama en Moeder Maria voor mij gezegd hebben, want dit is een zin die je dit jaar misschien vele keren zult horen, zeggen: De keuze is aan jou!

Dit is een deel uit een langere lering. Je kunt het hele dictaat hier lezen.