Hoe de gevallen wezens je in de dualistische strijd gevangen houden

Geascendeerde Meester Portia, de Godin van Rechtvaardigheid, 30 mei 2011

Begrijp je niet dat de belangrijkste gedachtesystemen – hetzij religieus of wetenschappelijk of politiek – die je op aarde ziet, je als slachtoffer van omstandigheden die boven jouw macht liggen, afschilderen? En wat doet dit slachtofferbewustzijn met jou? Welnu, het zorgt ervoor dat je denkt dat de enige manier om je situatie te verbeteren, is door te proberen de omstandigheden in de buitenwereld te veranderen, de consequenties te veranderen. En het simpelste mechanisme – dat toegepast wordt door de gevallen wezens bij hun poging om jou in de dualistische strijd te houden – is natuurlijk jou de consequenties te laten bestrijden. Maar zie je niet in waarom dit jou nooit gemoedsrust zal geven?

Mijn geliefden, stel je voor dat je in een bioscoop zit. Je kijkt naar de film die op het scherm wordt gedraaid en je besluit dat je de film niet leuk vindt. Maar omdat de film op het scherm wordt afgedraaid, haal je het je in je hoofd dat de enige manier om de film te veranderen, is door het scherm te veranderen. Dus je haalt een emmer zwarte verf en een kwast en je begint het scherm zwart te verven. En ja, dat verandert de film enigszins, maar hetzelfde beeld wordt nog steeds op het scherm geprojecteerd. Dus wat kun je echt veranderen als je het scherm verandert?

Want wordt de film niet ver van het scherm vandaan gemaakt? Is het beeld op het scherm niet de consequentie van een oorzaak die ergens anders ligt? En in een bioscoop is die oorzaak de filmstrook die in de filmprojector zit. Maar zie je de parallel dan niet? Wat je op aarde ervaart, is de consequentie van een oorzaak. En de oorzaak zit in jouw bewustzijn en in het collectieve bewustzijn.

Als je denkt dat je de consequenties moet bestrijden – in plaats van de oorzaak te veranderen – zul je onvermijdelijk jouw leven in een voortdurende en mogelijk nooit eindigende strijd veranderen. Hoewel de strijd natuurlijk op een bepaald moment ophoudt, zoals door de wet van vrije wil wordt verordend, dat jij, hoewel je vrije wil hebt om elke ervaring te krijgen die je wilt, niet het recht hebt om die ervaring tot in eeuwigheid te hebben, een bepaalde ervaring te houden. Goddelijke rechtvaardigheid is gewoon dat je de vrije wil hebt om keuzes te maken, maar dat je wel de consequenties van die keuzes ervaart. Omdat jij je wanneer je een bepaalde bewustzijnsstaat krijgt, naar een planetaire eenheid magnetiseert waarop een meerderheid van de wezens diezelfde bewustzijnsstaat hebben. En dan zul je onvermijdelijk in de verleiding worden gebracht om een strijd tegen andere mensen met dezelfde bewustzijnsstaat aan te gaan, te strijden tegen de consequenties die door het collectieve bewustzijn op die planeet worden geproduceerd.

Dit is een deel uit een langere lering. Je kunt het hele dictaat hier lezen.