Hoe Lucifer je waarneming heeft vervormd

Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 1 januari 2014

Dit is de catch-22 die veel mensen voor zichzelf gemaakt hebben. Het komt niet alleen door de vervorming van de Moeder. Het komt ook door de vervorming door Lucifer van de Vader die verband houdt met vrije wil, óf ontkent dat je die hebt, óf ontkent dat je die nog steeds hebt na de onverstandige beslissingen in het verleden.

Wat proberen wij nu al vele jaren uit te leggen? Je kunt geen keus maken die je niet teniet kunt doen met een andere keus. Dit heeft Lucifer ontkend of probeerde hij mensen te laten ontkennen. Hij probeerde de mensen te laten geloven dat zij bepaalde keuzes konden maken waar geen verlossing voor bestond, zoals het concept van de zondeval.

Opnieuw, het is subtiel. Maar je kunt geen keuzes ongedaan maken die door het menselijke bewustzijn zijn gemaakt door hetzelfde menselijke bewustzijn te houden. Vele levens geleden heb je zelf een bepaalde identiteit geaccepteerd. Dit werd jouw hogere mentale staat (op het niveau van de identiteit). Dat heeft bepaald hoe jij het leven waarneemt.

Jouw waarneming van het leven is niet dat jij gewoon zintuiglijke indrukken krijgt. Waarneming heeft ook een Alpha-aspect, het actieve aspect, waardoor je naar buiten projecteert, maar wat jij projecteert wordt gebaseerd op wat je binnen hebt laten komen.

Je krijgt dan een situatie waarin de mensheid als geheel veel beperkende condities op aarde heeft gecreëerd. Neem nu een individueel menselijk wezen die de omstandigheden die je momenteel op aarde hebt, waarneemt. Op basis van deze waarneming richt hij een impuls op de vier niveaus van het materiële universum – de kosmische spiegel. Dit schept karma.

Wanneer het karma terugkeert, moet hij er mee omgaan, en hij wil er, natuurlijk, aan ontsnappen. Maar je kunt er niet aan ontsnappen met hetzelfde niveau van waarneming en dezelfde mentale staat als die het karma in de eerst plaats heeft gemaakt. Je zult alleen proberen het te compenseren of uit de buurt te gaan en dit creëert alleen maar een nieuwe karmische impuls. Ineens beland jij in een neerwaartse spiraal die je het gevoel geeft dat je in de zee van Samsara verdrinkt – en dat is ook zo. Je verdrinkt in jouw eigen karma en het karma dat de mensheid collectief heeft geschapen.

Maar je kunt hier niet alleen aan ontsnappen. Je hebt de Christus nodig. Je hebt een hogere bewustzijnsstaat nodig. Maar om je door Christus te laten bevrijden, moet je de keus maken om jouw waarneming, jouw mentale staat, te onderzoeken, die los te laten en te accepteren dat Christus een hogere waarneming heeft, de hogere waarheid.

Maar vanwege de combinatie van de vervorming van de Alpha en Omega, de vervorming van de Goddelijke Vader en de Goddelijke Moeder, zijn veel mensen zo gehecht aan hun waarneming en mentale staat dat zij denken dat hun waarneming van dit moment echter is dan wat de vertegenwoordigers van Christus aanbieden. Daarom zeggen zij tegen de vertegenwoordigers van Christus: “Jij bestaat niet echt. Jij bent een verkeerde leraar. Jij bent een verkeerde goeroe. Jouw leer deugt niet.” Hoe vaak hebben wij mensen wel niet op die manier zien reageren, mijn geliefden?

Dit is een deel uit een langere lering. Je kunt het hele dictaat hier lezen.