De oorzaak van alle menselijke conflicten

Geascendeerde Meester Portia, de Godin van Rechtvaardigheid, 30 mei 2011

En natuurlijk hebben al veel mensen dat punt bereikt. En daardoor zijn we natuurlijk optimistisch dat we steeds dichter bij dat keerpunt komen, naarmate de planeet zich de komende jaren en decennia vooruit beweegt. Maar er kunnen zich voor die tijd natuurlijk wel ernstige confrontaties voordoen. Want er zijn zeker veel mensen op deze planeet die totaal verblind zijn door het bewustzijn van Satan, omdat ze denken dat ze de consequenties van hun eigen keuzes moeten bestrijden in plaats van het bewustzijn veranderen dat tot die keuzes heeft geleid.

En daarom denken ze dat ze tegen andere mensen moeten strijden en de gemoedstoestand van andere mensen veranderen in plaats van hun eigen gemoedstoestand. Zie je niet in dat dit ene mechanisme de oorzaak is van alle menselijke conflicten? Je denkt dat je het denken van andere mensen moet veranderen in plaats van jouw eigen manier van denken. Juist dit is de oorzaak van alle conflicten van zogenaamde onrechtvaardigheid op deze planeet.

Want zie je niet dat de wet van echte, vrije wil verordent dat je niet het recht hebt om andere mensen van gedachten te laten veranderen? Wanneer je dat doet, schendt je hun vrije wil zelf en zij zullen dit voelen als een schending van hun vrije wil, zelfs al begrijpen ze de Wet van Vrije Wil niet. En daardoor zullen ze dit, als ze niet aan jouw schending van hun vrije wil kunnen ontkomen, als een onrechtvaardigheid ervaren. En natuurlijk is dit alles bedacht door de gevallen wezens om mensen vast te zetten in deze eindeloze strijd van tegen elkaar vechten, omdat ze elkaar hun wil proberen op te dringen, en schenden dan elkaars vrije wil en creëren het gevoel van onrechtvaardigheid. En zo gaat het steeds maar door en door en door.

Hoe zal hier ooit verandering in komen? Alleen door de spirituele mensen die gaan inzien dat je hier niet bent om anderen van gedachten te laten veranderen. Je bent hier om je eigen bewustzijnsstaat te veranderen tot je het licht wordt dat op een heuvel staat en niet kan worden verborgen. Laat je licht voor de mensen schijnen opdat ze kunnen zien dat dit licht niet van jou kan komen; het moet uit een grotere bron komen. Je hebt het niet geproduceerd, jij bent er de open deur voor geworden.

Ach, mijn geliefden, dit is het echte doel van een Christuswezen. Het is nooit het doel en zal nooit het doel van een Christuswezen worden om tegen anderen te vechten, om anderen te straffen, om anderen te vernederen, om anderen volgens jouw maatstaf te ontmaskeren, hen te beoordelen of op een of andere manier van gedachten te laten veranderen. Als jij de grootste vorm van persoonlijke vrijheid wilt ervaren die je op aarde kunt ervaren, dan moet je het idee opgeven dat je hier bent om iemand anders te veranderen. Dit is een ongelooflijke vrijheid, mijn geliefden!

Dit is een deel uit een langere lering. Je kunt het hele dictaat hier lezen.