De prins van deze wereld is een eindig wezen

Geascendeerde Meester Jezus, 10 mei 2009

Begrijp je dat de prins van deze wereld geen oneindig wezen is; de prins van deze wereld is een eindig wezen. Wat inhoudt dat zelfs hoewel sommige mensen denken dat de duivel grote macht heeft, de duivel slechts eindige macht heeft, omdat de duivel slechts een eindig zelfgevoel en dus ook een eindig bewustzijn heeft.

De duivel wil bij jou komen om ervoor te zorgen dat jij het vaste identiteitsgevoel accepteert dat je tegenhoudt op een bepaald niveau – zodat hij bij jou weg kan en met andere mensen aan de slag gaan, hen zover te krijgen dat zij het vaste identiteitsgevoel accepteren. En hij wil dat jij, wanneer hij zijn ronde heeft gedaan en terugkomt, nog steeds dat vaste identiteitsgevoel bezit.

Maar als jij dat identiteitsgevoel transcendeert en de duivel komt terug, zal hij geschokt zijn: “Hij is er niet meer, waar is hij?” En dan moet hij proberen jou met jouw nieuwe identiteitsgevoel in te halen en dat in een vast identiteitsgevoel veranderen. En dan heeft hij geen aandacht meer voor alle andere mensen die hij in de val moet lokken – en wanneer voldoende mensen hun vroegere zelfgevoel transcenderen, voelt de duivel zich ineens zo ontredderd, de prins van deze wereld raakt zo in de war, dat hij zijn gevoel van macht niet langer kan vasthouden. En dan moet zelfs de prins van de wereld op de een of andere manier zijn oude identiteitsgevoel transcenderen om de mensen bij te houden die accelereren. En dan zie je dat alles opgetrokken wordt.

“Als ik wordt opgetild, zal ik alle mensen naar mij toe trekken.” (Dit betekent ook) het massabewustzijn optillen, wat maar één uitdrukking is van wat traditioneel de duivel wordt genoemd. Want zoals Gautama vorig jaar op oudejaarsavond heeft uitgelegd, wanneer je de tempel van de duistere heer ingaat, zie je dat er geen duistere heer bestaat. Het is allemaal een lege dop, het is allemaal niet waar.

Maar zie je dat constante zelftranscendentie de sleutel is om je uit die aantrekkingskracht van het massabewustzijn te accelereren? Dus dat jij iets – wat zij jou ook toezenden – gewoon gebruikt om jouw identiteitsgevoel te transcenderen, om herboren te worden. Je accepteert dat jij herboren wordt en dan ben jij een nieuw wezen in Christus. En het zal even duren voor jouw ego, of de verkeerde leraren, of het massabewustzijn, of andere mensen, jou kunnen bijhouden. En wanneer zij je op den duur inhalen, wat waarschijnlijk gebeurt zolang jij een fysiek lichaam hebt, jij je dan onmiddellijk herboren laat worden. En dan moeten zij een inhaalspelletje spelen.

En dan kom jij op het punt waarop zij altijd een inhaalspelletje doen. Want je hebt dan de tafels van de geldwisselaars omgekeerd, zodat zij jou moeten bijhouden. Omdat jij jezelf niet meer toestaat om in dat vaste identiteitsgevoel te blijven zitten, waardoor zij denken dat zij jou in hun macht hebben.

En dan wordt dit een soort kat-en-muisspelletje, waar je misschien zelfs een poosje van kunt genieten. Omdat jij je realiseert dat jij niet langer het dualistische spelletje speelt om de tegenovergestelde dualistische polariteit te proberen te vernietigen, maar je speelt een soort hogere versie van het spel om de krachten op deze wereld, de prins van deze wereld, te slim af te zijn en te overtreffen met transcenderen.

En je kunt dat heel gemakkelijk doen zodra jij je helemaal met het proces van herboren worden bezig houdt. Natuurlijk zal er een moment komen waarop jij helemaal herboren wordt, omdat je niet eens meer plezier beleeft aan het te slim af zijn van de prins van deze wereld, omdat de prins van deze wereld totaal irrelevant voor jouw zelfgevoel is geworden. En je concentreert je dan op andere dingen, je concentreert je dan op het verheffen van anderen en hen te wekken uit het bewustzijn van de dood door hen te demonstreren dat je herboren kunt worden. En door hen te onderrichten dat zij, ook, herboren kunnen worden – hun huidige zelfgevoel kunnen aanvechten.

Dit is een deel uit een langere lering. Je kunt het hele dictaat hier lezen.