Geen enkele kosmische kracht zal verandering teweegbrengen

Geascendeerde Meester Gautama Boeddha, 1 januari 2013

Alles zit in een opwaartse spiraal. Ik vraag jou niet naar jezelf te kijken met negativiteit of de gevallen denkwijze die wil dat jij denkt dat je een fout hebt gemaakt door in de fenomenen van 2012 te geloven. Ik vraag jullie te beseffen dat jullie het potentieel hebben om te versnellen en met de opwaartse spiraal aan de slag te gaan.

Jullie moeten de aansporingen volgen die ik nu heb gegeven en die wij in veel andere leringen al hebben gegeven. Jullie moeten transcenderen. Jullie moeten in de eerste plaats, het idee loslaten dat een kosmische cyclus het allemaal voor de mensheid doet. Dit is onzin.

Op aarde draait alles om de vrije wil. Geen enkele kosmische kracht mag hier ooit de aarde in een hogere staat brengen. Het moet door een kritieke massa mensen tot stand worden gebracht. Zoals wij al heel vaak hebben uitgelegd, is er limiet aan wat zelfs de top tien procent kan doen. De onderste tien procent daarvan moet op den duur worden geoordeeld en van de planeet worden verwijderd en de tachtig procent moet zich bewust worden van een hoger niveau. Alles in een kwestie van keuzes uit vrije wil, want de wil is niet vrij, omdat de visie niet vrij is.

De sleutel tot groei is de visie van de mensen uitbreiden, zodat zij betere keuzes maken. Dan kan de aarde worden geaccelereerd naar een hogere dimensie, bij wijze van spreken. Dit zal natuurlijk niet gebeuren, zoals veel van de zogenaamde profeten in 2012 hebben voorspeld. Er is geen sprake van dat dit op een fysieke manier gebeurt. Het is allemaal een kwestie van bewustzijn en het gebeurt het eerst op het etherische, dan op het mentale, daarna op het emotionele niveau en tot slot breekt het naar het fysieke niveau door. Dit duurt natuurlijk het langst, dus concentreren wij ons op de drie hoogste niveaus en laten het langzaam naar het fysieke niveau doorfilteren.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.