Hoe planeten door het universum naar boven worden getrokken

Geascendeerde Meester Portia, de Godin van Rechtvaardigheid, 30 mei 2011

Ja, het is ook goddelijke rechtvaardigheid dat geen enkele planetaire eenheid een eiland is. En daarom kunnen de bewoners van een planetaire eenheid niet doen wat ze maar willen zonder aangesloten te zijn op het geheel van het materiële universum. Als het hele universum in een Ascensiespiraal zit, zullen de bewoners van een planeet zoals de aarde, verbonden zijn met die spiraal. En dan moeten zij, om weerstand te bieden aan de Ascensiespiraal, steeds meer kracht gebruiken. En dit intensiveert de strijd weer.

Je zou dan kunnen zeggen – als je hiernaar kijkt terwijl je in die strijd zit – dat dit je dan opgedrongen wordt door een externe God die je dwingt om met de Ascensiespiraal verbonden te zijn. Maar zo simpel is het niet. Want de waarheid is dat als deze planetaire eenheid een geïsoleerde eenheid was, en als de bewoners van die eenheid hun planeet echt in een neerwaartse spiraal konden brengen zonder verbonden te zijn aan een groter geheel, welnu, dan zou die neerwaartse spiraal wel heel snel accelereren naar het punt waarop de planetaire eenheid vernietigd zou worden. En de wezens die dan verantwoordelijk waren voor die spiraal, zouden dan nergens anders heen kunnen, zodat hun individualiteit moet oplossen in iets wat de tweede dood is genoemd.

En als de aarde niet verbonden was met het geheel, zou die zichzelf al heel lang geleden vernietigd hebben en de wezens die haar in die spiraal gebracht hebben, zouden zichzelf ook vernietigd hebben. En dan zouden ze geen vrije wil meer hebben – de kans om te kiezen.

Geen enkel van zichzelf bewust wezen kan op zichzelf bestaan, want hij is een uitdrukkingsvorm van het Wezen van de Schepper zelf. En natuurlijk geeft de Schepper er de voorkeur aan dat alle uitdrukkingsvormen van zijn wezen door de Ascensiespiraal heengaan. De Schepper heeft je ongelooflijk veel tijd gegeven en de vrije wil om te beslissen welke weg je inslaat naar het punt van ascensie. Maar de grondslag vormt wet die zegt dat je, of omhoog, of naar beneden moet gaan, want je kunt niet stilstaan. Want dat zou tegen de bedoeling van de schepping zelf ingaan. En het zou zeker tegen de bedoeling ingaan van waarom jij gekozen hebt om deze spiraal die de schepping is, die de wereld van vorm is, in te gaan.

Want welke beelden de wetenschap of diverse religies ook hebben geschapen, de wereld van vorm is niet statisch. Die staat niet stil, noch is die cyclisch van aard door van de ene staat in de andere over te gaan en dan weer terug naar de eerste, terug naar de tweede en zo voort tot in het oneindige. De wereld van vorm is een opwaartse spiraal die een duidelijke richting en bedoeling heeft. Je kunt ertegen vechten – dat is jouw keuze – maar je vecht niet tegen God of Gods plan. Je vecht tegen de consequenties die jij hebt gemaakt en allen op je planetaire eenheid samen.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.