Wat wij voor God kunnen doen

Geascendeerde Meester Jezus, 26 maart 2005

Ik veranker nu een Vlam van Gods Wil, die jullie verdiend hebben met jullie toewijding aan deze laatste rozenkrans van Gods Wil. Het is meer dan 10.000 jaar geleden dat zoveel mensen op deze planeet zo’n toewijding aan de wil van God hebben getoond door hun geest en hart in één ritueel te verenigen. En het is een vlam die elke aandoening kan genezen, elke aandoening in jullie psyche, of welke aandoening ook maar in je lichaam. Toch zal die genezing aan de wil van God onderworpen zijn. En dus moedig ik jullie aan je af te stemmen, met je hart, om de wil van God voor jouw levensstroom te leren kennen en te weten wat jouw potentieel is, niet alleen tijdens deze retraite, maar de rest van je leven, de tijd die jou rest op deze planeet.

Een president van de Verenigde Staten werd ooit eens door een geascendeerde meester geïnspireerd om te zeggen: “Vraag niet wat jouw land voor jou kan doen; vraag wat jij voor je land kunt doen.” Ik zou dat willen parafraseren door te zeggen: “Vraag niet wat jouw God voor jou kan doen; vraag wat je God door jou voor de wereld kan doen.”

Toen ik 2000 jaar geleden begon te prediken, had ik minder mensen. Toch werd met de kracht van God in mij en de kracht die de mensen die mij hoorden prediken, die in hun hart accepteerden en vermenigvuldigden, een beweging gestart die de wereld voorgoed veranderd heeft. En daarom vertel ik jullie dat jullie alleen, jullie zelf in de buitenwereld, werkelijk niets kunnen doen om de wereld te veranderen. Maar heel veel van jullie hebben duidelijk gemaakt dat jullie vanaf je vroegste jeugd al wisten dat er iets op deze wereld niet juist was, dat er iets miste en waarom er niet iets aan gedaan werd terwijl de oplossing zo voor de hand lag. En daarom zeg ik jullie, wanneer jullie je met de kracht van God in jullie verbinden, jullie deel van de oplossing kunnen worden en jullie niet langer deel van het probleem zullen zijn.

Door jullie harten te verenigen, door in harmonie en op één plaats in je gedachten en je hart te zijn, kunnen jullie een beweging beginnen die de mensen van de boeien van de religie in de buitenwereld bevrijden, die hun hart en geest 2000 jaar gevangen hebben gehouden. Zo zullen ze de waarheid in mijn uitspraak kunnen beseffen dat het koninkrijk van God binnenin jou is.

Door die kern te vormen en te leren hoe je wie je in God bent kunt Zijn, kunnen jullie de wegbereiders en de leraren zijn die waarlijk een nieuwe beweging beginnen, niet als een afzonderlijke kerk die macht over alles zal hebben, maar als een gevarieerde beweging die zich naar de vier windstreken van de aarde zal verbreiden, in vele vermommingen verschijnt, veel mensen inspireert en aanraakt en hen wekt om te ZIJN wie ze in werkelijkheid zijn, ze hun ware oorsprong en identiteit laat herinneren en waarom ze hier zijn. En dit zal de grootste dienst zijn die deze planeet ooit heeft ervaren. Niet om een nieuwe religie te beginnen die alle andere religies zal vernietigen, niet om een nieuwe religie te beginnen die zal beweren dat “Wij de enig ware kerk hebben, wij het enige pad naar verlossing hebben en alle anderen zullen naar de hel gaan.” Nee, maar om een nieuwe beweging te beginnen van vrijheid, van spirituele vrijheid, die de mensen het feit zal laten beseffen dat de Geest zichzelf in vorm geïndividualiseerd heeft.

Dit is werkelijk de visie waarover ik jullie graag zou zien nadenken. En ik wil jullie daar graag over laten nadenken, omdat ik, Jezus Christus, jullie niet vertellen zal wat je op het uiterlijke vlak zou moeten doen. Maar ik, en andere meesters, zullen jullie het zeker in jullie hart laten weten.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.