Waarom kunnen mensen Gods liefde niet accepteren?

Geascendeerde Meester Moeder Maria, 22 oktober 2005

O, hoeveel katholieken hebben een zuivere devotie voor mij, maar wanneer ik kom om ze mijn onvoorwaardelijke liefde aan te bieden, kan hun geest niet verder zien dan de katholieke doctrines dat ze zondaars zijn en daardoor mijn liefde niet kunnen accepteren. Mijn geliefde harten, mensen die met de katholieke religie zijn opgegroeid, hebben de doctrines van die kerk gebruikt om een klein kadertje om hen heen te maken dat verhindert dat ik binnenkom en ze mijn volle liefde geef.

En ik kom jullie vragen erover na te denken dat iedere religie en iedere kerk en iedere spirituele lering op deze planeet precies hetzelfde probleem heeft. Welke lering het ook is, degenen die op het pad in de buitenwereld zijn – en die nog vastzitten in het bewustzijn van gescheidenheid, het bewustzijn dat voor de zondeval heeft gezorgd – kunnen niet de onvoorwaardelijke liefde van God en de Moeder van God accepteren. En dit is het essentiële probleem op aarde. Want alleen wanneer je waarlijk accepteert dat God jou onvoorwaardelijk liefheeft, kun je het ware spirituele pad opgaan dat tot eenzijn in jouw innerlijk met jouw God leidt, omdat jij het koninkrijk van God ingaat dat binnenin jou is. Zolang je nog naar dat koninkrijk van God buiten jou zoekt, vind je het nooit.

En zodoende is het mijn wens voor het Aquariustijdperk dat alle mensen gewekt kunnen worden, zodat ze tenminste het ware innerlijke pad kunnen ontdekken dat de grondslag vormt voor alle religies en leringen in de buitenwereld. Opdat ze kunnen weten dat spiritualiteit meer inhoudt dan iedere zondag in een kerkbank zitten, gezangen zingen uit een boek zonder aandacht te schenken aan de woorden en naar de preek luisteren van een prediker die geen meer verstand van het pad heeft dan zij zelf.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.