Sta open om de Geest door jou heen te laten spreken

Ik had ogenblikken waarop ik het moeilijk had, zoals in de Tuin van Gethsémané voor mijn arrestatie. Ik had het zelfs ook een ogenblik zwaar aan het kruis, toen ik die laatste geest onder ogen moest zien en hem loslaten, hem laten sterven, hem aan God overgeven. En dit is een proces dat voor jou altijd door zal gaan. Ik stel me niet voor dat iemand van jullie op een punt kan komen dat je niets meer hebt om op te geven. Maar wat ik graag bij jou wil zien, is dat je in die bewustzijnsstaat komt van eeuwige overgave, voortdurende overgave, omdat je niet probeert de stroom van de Geest te beheersen die niet beheerst kan worden, maar dat je het laat gebeuren.

Je laat het op elk moment gebeuren, op elke manier – zoals deze boodschapper dit dictaat laat komen, zelfs midden in deze drukke kathedraal met duizenden mensen die voortdurend om hem heen gonzen. Mijn geliefden, laat de Geest stromen, gun jezelf de vreugde door je te laten verrassen door wat de Geest door jou heen kan doen – dingen die jij je niet kon voorstellen, omdat je intellect en je dagelijkse denkgeest zich die niet konden voorstellen, want ze pasten niet in hun mentale kader.

Geef je over aan die stroom, laat je verrassen. Verras de wereld, mijn geliefden. Wij in het geascendeerde rijk hebben een groot aantal verrassingen waar wij mee op de proppen willen komen op deze planeet, om de mensen los te schudden uit hun mentale kader. Maar we hebben bereidwillige geesten en harten nodig, we hebben mensen nodig die zich willen laten verrassen in plaats van zo juist en precies alles van te voren gepland te hebben, alles geëvalueerd naar menselijke maatstaven, die je hebt vastgesteld, zodat dit je niet in verlegenheid brengt of niet gepast is in een bepaalde context.

De Heilige Geest zal jou niet in verlegenheid brengen, want de Heilige Geest zal geen spektakel van zichzelf maken – dat doet jouw ego wel. Maar de Heilige Geest zal jou en anderen verrassen door de manier waarop die het hart van de mensen aanraakt op een oprechte manier, op een transformerende manier. Zie je het verschil? Als dat niet zo is, overweeg dan eens om je aan de Geest over te geven en de Geest jou het verschil te tonen. En je zult verrast zijn, overlopen van blijdschap, je zult opgetogen zijn over wat de Geest door jou naar buiten brengt.

Je hoeft niet in een kerk te gaan staan schreeuwen – zoals ik deze boodschapper niet in deze kerk laat schreeuwen – wat heeft dat voor zin? Maar je moet alert zijn wanneer er mensen zijn die ontvankelijk zijn voor een andere boodschap, dan laat je die woorden zo door je heen gaan dat die hun hart raken. Niet beslist om hen ultiem te laten ontwaken, maar om hun hart te raken, zodat zij de volgende stap kunnen doen, zodat ze aan het proces kunnen beginnen dat hen op den duur in staat stelt zich te ontplooien, hun mentale kader te transcenderen, hogerop te komen.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.