Leg de hypocrisie van het christendom bloot

Ze moeten het vanaf vandaag zelf afhandelen, want ik zal niet langer de ‘zonden’ van de wereld dragen, de gesneden beelden van de wereld dragen en hen nog steeds de mogelijkheid bieden om te blijven bestaan. Ik, Jezus, heb mijn licht en het sponsorschap uit het christendom teruggetrokken. Zij krijgen geen kans meer om zich te verbergen onder het mom van christen, terwijl ze niet de geboden naleven die ik 2000 jaar geleden gegeven heb. Deze huichelarij mag niet meer in stand blijven.

Dus heb ik het licht nu teruggetrokken. En ik daag iedereen uit die deel wil uitmaken van het Aquariustijdperk om op te staan en het openbaar te maken. Breng het aan het licht als je spreekt, als je oproepen doet en door jullie levende voorbeeld. Leg de huichelarij en de misvattingen van het orthodoxe christendom bloot, breng het aan het licht als de lege huls die het is. Het is niet de bedoeling dat één persoon dit doet, want ik wil niet dat één persoon als enige zijn nek uitsteekt. Dit is het Aquariustijdperk, dit is de tijd van de Heilige Geest, dit is de tijd van gemeenschap, omdat de meesten ervoor uit moeten komen en bereid zijn hierin een rol te spelen, hoe ze ook door andere mensen bekeken zullen worden.

Laat zien dat er een manier is om de dualiteit te ontstijgen, laat zien dat er een manier om boven de dualistische benadering van spiritualiteit en religie te gaan staan. Niet in die zin dat je er een spektakel van moet maken voor jezelf, maar dat je moet willen tonen dat er een betere manier is. Er is een manier om God te benaderen, om Christus te benaderen, om spiritualiteit te benaderen die niet ernstig is, die niet belast wordt door deze hypocriete houding van je gezicht in de plooi houden wanneer jij denkt dat je in een religieuze omgeving bent. Benader religie door de vlam die ik naar de aarde kwam brengen, de vlam van Levende Vreugde, de vlam van de Levende Vreugde die IK BEN.

Kijk eens naar deze plek, kijk naar deze plek – is hier vreugde te vinden? Nee, want die wordt gebaseerd op het bewustzijn dat je een zondaar bent, dat jij je schuldig moet voelen en dat religie een verplichting is en geen vreugde. Haal dit bewustzijn weg en wat blijft er dan over? Als de meer dan een miljard katholieken op deze wereld geen angst voor hel of vagevuur hadden, als ze niet het gevoel van zonde, schuldgevoel, hadden wat zou hen dan bewegen om naar de kerk te gaan? Wat zou hen ertoe aanzetten, zeg ik? Niets, want ze zouden beseffen dat zij zonder de last van zonde en schuld en angst, geen behoefte aan een kerk in de buitenwereld hebben, maar zouden ze mijn gebod kunnen opvolgen om naar hun binnenkamer, hun hart, te gaan om te bidden. En dan kunnen ze mij, de Levende Christus, in hun hart vinden.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.