Wat één gedaan heeft, kan iedereen doen

Wanneer je dat aan andere mensen demonstreert, zelfs demonstreert dat jij jezelf, jouw zelfgevoel, herboren kunt laten worden, zodat je niet meer iemand bent met een bepaalde fysieke ziekte – of een emotionele of mentale toestand, of dit nu een of andere splitsing in jouw persoonlijkheid is – dan kun jij aan andere mensen demonstreren dat wat voor jou mogelijk is, ook voor hen mogelijk is.

Want het motto van de geascendeerde meesters is al heel lang: “Wat één gedaan heeft, kan iedereen doen”. En dit moet gedemonstreerd worden, maar in deze tijd is het niet genoeg dat één persoon dat demonstreert, zoals ik 2000 jaar geleden. We hebben veel mensen nodig om dat te demonstreren, zodat de mensen kunnen zien dat wat velen hebben gedaan, zij dat, ook, kunnen doen. En dat moet gebeuren op de drempel van de verandering in bewustzijn van het Aquariustijdperk – het tijdperk van vrijheid. Wat natuurlijk het tijdperk is van creatieve vrijheid.

De vrijheid om opnieuw te scheppen, niet alleen jouw zelfgevoel – wat je in principe doet wanneer je wordt herboren, je bent jouw zelfgevoel opnieuw aan het scheppen – maar ook de vrijheid om je omgeving opnieuw te scheppen, zelfs de fysieke omgeving op aarde opnieuw te scheppen, die voor heel veel mensen nog steeds lijkt te worden geschapen door krachten die hun macht te boven gaan. En daarom hebben ze geen macht – de mensheid heeft geen macht – om die collectief opnieuw te scheppen.

En dan zie je dat zowel de traditionele religie – die het beeld versterkt dat je van God gescheiden bent en dat je een verlosser van buitenaf nodig hebt, een religie in de buitenwereld, om gered te worden – en de traditionele en materialistische wetenschap – die zegt dat je alleen maar een intelligent dier bent – deze bewegingen inderdaad beide het beeld versterken dat de mensheid collectief geen macht bezit om hun fysieke omgeving te veranderen, behalve dan wat zij met hun fysieke lichaam kunnen.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.