Hoe je Jezus helpt om anderen te wekken

Zolang je nog enigszins in jouw ego vastzit, is het beter de benadering te hebben dat jij er niets over zegt, tenzij mensen ernaar vragen. Laat ze maar vragen stellen en geef ze dan wat ze vragen. Er komt toch een moment waarop je een bepaalde mate van verbondenheid met je Christuszelf krijgt. En dan ben je vrij van jouw ego, zodat je niet probeert de opvattingen van jouw ego aan anderen op te dringen, maar jij werkt – jij leeft – er natuurlijk voor om mensen te bevrijden. En je gaat steeds verder met jouw God.

En op dat punt hoef jij je niet meer druk te maken over of je het hen eerst laat vragen, voordat jij over het pad begint, omdat jij dan beseft dat er veel mensen op aarde zijn die zo vast slapen, die zo in onwetendheid vastzitten dat ze gewoon niet weten wat zij moeten vragen. Ze weten niet hoe zij het moeten vragen en ze durven het zelfs niet eens te vragen. En hoe kunnen deze mensen dan ooit vrij worden? Ze zullen niet vrij worden als jij maar zit te wachten tot zij iets vragen en zij niet weten wat ze moeten vragen.
Dus jij moet degene zijn die het initiatief neemt, zoals ik heel vaak in mijn leven gedaan heb. Ik ging naar de mensen toe. Ik was bereid hen te confronteren en uit te dagen door te zeggen: “Jij slaapt! Je moet wakker worden!” Ik was bereid de tafels van de geldwisselaren omver te werpen die erin geslaagd waren de tempels binnen te komen, die in werkelijkheid de innerlijke tempel van het hart en de geest zijn om hun koopwaar van kromme leugens in de tempel van God te verkopen.

En wanneer jij een bepaalde mate van Christusschap bereikt, ben jij er klaar voor om die benadering te gebruiken. Uiteraard niet op een liefdeloze manier, maar er zal een moment komen waarop jij van binnenuit weet wat de juiste benadering van ieder mens is. En tot je die duidelijke leiding hebt, raad ik je het volgende aan. Benader mensen op deze manier. Zeg: “Je weet toch dat er een betere manier is, hè? Je weet toch dat je hier niet doorheen hoeft te gaan. Je weet dat jij niet met dit probleem hoeft te sukkelen. Je kunt het in feite oplossen. Je kunt het loslaten. Wil jij weten hoe?”

Of je kunt zeggen: “Weet je, ik heb hetzelfde probleem gehad en zo heb ik het overwonnen. Zou je willen dat ik jou help?” En als ze dan negatief reageren, zou je het opnieuw kunnen proberen, tot driemaal toe. Maar als ze jou driemaal afwijzen, trek je dan terug en zeg: “Ik heb mijn plicht aan die ziel gedaan en het ligt nu aan de ziel of ze bereid is hulp te vragen.”

Vraag en ge zult ontvangen. Dus het is goed om te vragen. Maar zoals ik zei, als jij niet weet wat je moet vragen, hoe kan de ziel dan ooit met de juiste vraag komen. Dus help mensen door hen vragen te geven. Help mensen door hen bewust te maken dat er meer kennis is, dat er meer is wat zij over het leven kunnen vragen. En als je het mij vraagt, dan zal ik jou, via je Christuszelf, helpen anderen te helpen. Daarom, meld je binnen bij mij aan.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.