Waarom vrouwen het christendom moeten veranderen

Geascendeerde Meester Kuan Yin, 22 maart 2008

Dit is één van de redenen waarom, in de hedendaagse cultuur, vrouwen meer invloed in de maatschappij moeten krijgen, vooral in de religie, vooral in de christelijke kerken. Zoals Moeder Maria zei, wat er nu gaande is de christelijke beweging in Amerika, waar veel, veel vrouwen in christelijke kerken zich van hun rechten ontnomen voelen, zich verbannen voelen door hun eigen religie. Omdat ze weten dat zij een belangrijker plek innemen, zij hebben een grotere rol in hun religie te spelen. Maar ze mogen dit niet vanwege de tradities, van de leiders – die opnieuw vast en star zijn geworden en, daardoor, niet veranderen.

De realiteit van het hedendaagse christendom is dat een religie niet langer tegemoet kan komen aan de spirituele behoeften van de mensen van tegenwoordig. En de reden hiervoor is dat het christendom is komen vast te zitten in de onevenwichtige toepassing van het Vaderelement. En daarom is die het praktische van de Moeder, de Goddelijk Vrouwelijke, kwijt geraakt. En de enige manier voor de christelijke religie om hier uit te komen, is door zich open te stellen om vrouwen een functie in de kerk te geven. En dit is een profetie, die ik je zal geven: enkel de christelijke kerken die zich openstellen om vrouwen elke functie in de kerk te geven, zullen het de volgende paar decennia overleven. Anderen zullen inkrimpen tot onbeduidendheid.

Want enkel de vrouwen, de vrouwelijke invloed, hebben de praktische kennis om te weten hoe je tegemoet komt aan de spirituele behoeften van de mensen van tegenwoordig, zodat zij de christelijke beweging kunnen transcenderen in een beweging die relevant is voor de spirituele mensen van tegenwoordig. Omdat die in feite tegemoet komt aan hun behoeften en het hen mogelijk maakt om spiritualiteit in hun dagelijkse leven toe te passen, zodat ze uit de sleur kunnen komen van de vervorming van de Vader – die God portretteert als het ver verwijderde wezen in de lucht.

Dit heeft geleid tot de situatie van de deling tussen de kerk en het dagelijkse leven. Zodat je een paar uur naar de kerk gaat op zondag en jij wanneer je daarna de kerk uitgaat, in feite tegen God zegt: “Oké God, laat me de eerstvolgende zes dagen met rust en daarna kom ik wel terug.” En dit is niet de soort spiritualiteit die iets zal doen voor de mensen in het Aquariustijdperk. Want spiritualiteit moet iets worden dat je beleeft in ieder aspect van jouw dagelijkse leven. Anders bloedt het gewoon dood, want het geeft je niet meer wat je nodig hebt in deze tijd, want het is het tijdperk van spirituele vrijheid.

Spirituele vrijheid begrijpen
Daardoor is spirituele vrijheid niet iets wat bestaat als je door de Himalaya’s reist en in een grot zit en geen wereldse verplichtingen hebt – en denkt dat je dan spirituele vrijheid hebt. Spirituele vrijheid is iets wat je verwerft als je ieder aspect van je leven vergeestelijkt, zodat alles wat jij doet een uitdrukking is van jouw spiritualiteit. En daarom bezit je vrijheid in alle aspecten van jouw dagelijkse leven. Dat is spirituele vrijheid, mijn geliefden. En die kan niet verworven worden zolang er delingen bestaan – niet tussen kerk en staat, hoewel die deling ook afgebroken moet worden – maar, zolang er een deling is tussen het kerkelijke leven en het dagelijkse leven, of zoals sommigen zouden zeggen: het echte leven.

In het echte leven erken je dat alles een uitdrukking is van de Geest; alles is een uitdrukking van het Oneindige, zoals wij zeggen in ‘The Art of Non-War’. Want laat me jullie ervan verzekeren dat de ‘The Art of Non-War’ een uitdrukking is van de totaliteit van de geascendeerde meesters en de essentie van de meest universele boodschap die wij naar buiten wensen te brengen op dit specifieke moment.

Er is geen universelere uitdrukking beschikbaar in het fysieke rijk van het bewustzijn dat nodig is om de mensheid uit het verleden naar het heden te brengen in de Gouden Eeuw van Saint Germain. Pas wanneer ze beslissen om elkaar niet de oorlog te verklaren, maar het bewustzijn aan te vechten door het bewustzijn van niet-oorlog – door hun eigen oneindige oorsprong, hun eigen oneindige bron, hun eigen oneindige wezen, te erkennen – te aanvaarden dat zij de open deur zijn om het Oneindige naar deze eindige wereld te laten stromen – en alleen die stroom naar de eindige wereld zal de Gouden Eeuw manifesteren.

Dit is een deel van een langere lering. Het hele dictaat kun je hier lezen.