De IK BEN Aanwezigheid en jouw Christuszelf

ONDERWERPEN: Jouw Christuszelf is altijd bij je – De IK BEN Aanwezigheid gaat nooit onder het hoogste niveau van het etherische rijk

Vraag: Waar en wat is het niveau van de heilige Christus en het niveau van de IK BEN Aanwezigheid?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus door Kim Michaels:

De Heilige Christus, of universeel Christusbewustzijn, is de enig geboren Zoon van de Vader/Moeder God. Het is het vleesgeworden Woord, wat inhoudt dat het het fundamentele element, of substantie, is dat gebruikt is om de gehele wereld van vorm te creëren. Daarom is het universele Christusbewustzijn letterlijk overal aanwezig, zonder enige uitzondering. Zelfs in de diepten van de hel bestaat het universele Christusbewustzijn.

Elke levensstroom in het materiële universum heeft ook een geïndividualiseerd Christusbewustzijn, of Christuszelf. Dit Christuszelf fungeert als bemiddelaar tussen de Bewuste Jij en het spirituele zelf, wat jullie de IK BEN Aanwezigheid noemen. Dit Christuszelf is altijd aanwezig bij de levensstroom, wat betekent dat waar de levensstroom ook is, hoe laag het bewustzijnsniveau waarin de levensstroom is afgedaald ook is, de levensstroom altijd de mogelijkheid heeft om contact met het Christuszelf te maken. Het Christuszelf is letterlijk de open deur die geen mens kan sluiten. Het is ook het licht dat iedere levensstroom verlicht die op deze wereld komt.

Je kunt dus nooit van je Christuszelf afkomen. Het is de hond uit de hemel die je levensstroom volgt, waar die ook heen gaat, en constant probeert de Bewuste Jij te inspireren om zich om te keren en het pad te gaan bewandelen dat naar huis terugvoert.

Het spirituele zelf, of de IK BEN Aanwezigheid, is de diepste kern van jouw identiteit en individualiteit. In dit spirituele zelf ligt de individualiteit die God jou heeft gegeven, opgeslagen. De IK BEN Aanwezigheid daalt nooit lager af dan het hoogste niveau van de etherische laag. Met andere woorden, die verblijft continu in het spirituele rijk en kan daardoor nooit aangetast worden door de energie op deze wereld. Wat je ook hebt gedaan, in dit of in vorige levens, je zou op geen enkele wijze de zuiverheid van je IK BEN Aanwezigheid en je door God gegeven individualiteit kunnen verknoeien of vervuilen.