Is het echt de moeite waard om de dualiteit in te gaan?

 

Vraag: Jezus heeft gezegd dat wij, wanneer we van de planeet aarde ascenderen, dat vanuit een heel ander perspectief doen dan wanneer we van een natuurlijke planeet waren geascendeerd. Hoe waardevol is dit andere perspectief? Op welke manier is het waardevol? En is het echt alles waard wat we dan meemaken om dat te bereiken?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Jezus – webinar Pasen 2023:

Het antwoord is ja, dat is het waard. Als je ervoor koos om naar een onnatuurlijke planeet te komen en het je lukt om vandaar te ascenderen, dan komt dat doordat je die ervaring en het perspectief dat het je geeft, nodig had en wilde. En we hebben al vaker gezegd dat een onnatuurlijke planeet je de kans geeft om de gevolgtrekking van het dualiteitsbewustzijn te begrijpen. En dit kun je niet op dezelfde manier bevatten, je kunt het begrijpen, maar je kunt het niet op dezelfde manier bevatten op een natuurlijke planeet.

Het betekent niet dat je niet kunt ascenderen zonder de ervaring van het dualiteitsbewustzijn te hebben, maar als je ervoor hebt gekozen om naar een onnatuurlijke planeet te komen, dan kwam dat omdat je besloot dat je die ervaring wilde om dat perspectief te hebben. Als geascendeerde meester zul je een groter perspectief hebben wanneer je deze ervaring van het dualiteitsbewustzijn en al zijn subtiliteiten hebt meegemaakt. Wanneer je dit zelf hebt ervaren, krijg je een ander perspectief als geascendeerde meester.

Dit betekent onder andere dat je ervaring hebt, wat je kan helpen om andere niet-geascendeerde wezens te helpen. Als je die ervaring niet hebt, zou je misschien wel met een natuurlijke planeet kunnen werken of verder gaan, maar het is niet erg waarschijnlijk dat je ervoor kiest om andere niet-geascendeerde wezens te helpen, zoals de geascendeerde meesters die met de aarde verbonden zijn, allemaal hebben gedaan.