Het concept tijdreizen en ontevredenheid over de huidige tijd

 

Vraag: Veel mensen hebben grote belangstelling getoond voor het concept tijdreizen. Dat wil zeggen, ze zouden graag terug in de tijd willen reizen om het leven in een tijd en tijdperk te ervaren die heel anders is dan de onze en het leven te ervaren zoals het honderd, tweehonderd, of driehonderd jaar geleden in de grote steden werd geleefd. Is zoiets mogelijk met de Akashakronieken of in Devachan, enzovoort?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2022 – Webinar Democratie en Christusschap

We hebben het al eerder gehad over tijd en tijdreizen. En we hebben gezegd dat het niet mogelijk is om fysiek in de tijd te reizen. Maar wanneer je nadenkt over spirituele groei, dan kun je onze hulpmiddelen gebruiken om terug te gaan en het geboortetrauma en andere afzonderlijke zelven op te ruimen die je door de tijd heen hebt gevormd. En dit is in zekere zin een tijdmachine, je reist in je gedachten en verwijdert de banden die je aan het verleden binden en op die manier word je bevrijd van het verleden.

Wat betreft het ervaren van het verleden – dat is fysiek niet mogelijk. Maar het kan bijvoorbeeld tot op zekere hoogte natuurlijk wel door middel van hypnotherapie. En het kan worden bereikt in Devachan. Maar Devachan is nadat je de incarnatie hebt verlaten.

Waarover je bij tijdreizen over na moet denken, is dat er een heel erg sterke neiging bestaat, een heel sterk beest in het collectieve bewustzijn, dat wil dat mensen het gevoel hebben dat ze ontevreden zijn over de huidige tijd. Ze zijn ontevreden over de situatie waarin ze leven: “O, vroeger moet het beter zijn geweest. Ik wil liever in het verleden zijn. O, in de toekomst wordt het beter, ik wil de toekomst beleven, maar alles is beter dan mijn huidige situatie.” Dit kun jij je niet veroorloven als je een spirituele student bent die de ambitie heeft om het Christusschap te bereiken en je te kwalificeren voor je ascensie.

Je kunt het je niet veroorloven om te dromen en altijd te projecteren dat je ergens anders wilt zijn dan waar je bent. Hoe ga jij je ascenderen? Waar ga jij je ascenderen? In de tijd en op de plek waar je nu bent. In het fysieke octaaf. Op die manier plaats jij je voor je ascensie – door met je gedachten te werken aan de fysieke situatie waarin je zit, waardoor je alle gehechtheden aan het fysieke vlak transcendeert. Alle andere dingen zijn een vorm van escapisme en escapisme zal je niet in het geascendeerde rijk brengen. Je kunt niet ascenderen als je probeert te ontsnappen van de aarde. We hebben dit al vaker gezegd, maar ik zal het in deze context nogmaals zeggen, omdat het buitengewoon belangrijk is. Veel spirituele mensen die in hun Goddelijk plan hebben staan dat ze een hoger niveau van Christusschap willen bereiken, zijn op een zijspoor geraakt, in een doodlopend steegje getrokken, door dit specifieke mechanisme dat je altijd denkt dat het ergens anders beter moet zijn, ergens anders op de planeet of ergens anders in de tijd.

Nu en hier krijg je de beste kans om de dingen in je eigen bewustzijn te zien die je vooruitgang in de weg staan. Alles in je huidige situatie en je reactie op je huidige situatie is een kans voor jou om de onopgeloste psychologische problemen te zien die jou in de weg staan.