Het ego versus gescheiden zelven

 

Vraag: Hoe wordt het ego gedefinieerd in relatie tot alle gescheiden zelven? Bestaat het uit een conglomeraat van alle gescheiden zelven of is het een aparte entiteit en staat het op zich?

Antwoord van Kim Michaels – webinar Pasen 2023:

Ik geloof dat ze dit in dictaten en misschien ook enkele vragen hebben besproken, maar ik zal er een korte samenvatting van geven. Het ego kun je beschouwen als een soort vat voor alle afzonderlijke zelven, maar je kunt ook zeggen dat het algemenere gescheiden zelven zijn met betrekking tot gescheidenheid, en we onszelf beschouwen als een gescheiden wezen. Je kunt ook zeggen dat het ego ons laat denken dat we gescheiden wezens zijn of het zelf dat ons laat denken dat we gescheiden wezens zijn, en dat hebben de meesters ook wel het ego genoemd.

Je hebt de originele verhandelingen over het ego in de drie boeken van Jezus die over het ego gaan en sommige hebben het over specifieke gescheiden zelven, maar je kunt het ook zien als één zelf dat ons eigenlijk het gevoel geeft dat we gescheiden zijn en dat kunnen we het ego noemen. De meesters hebben dit gewoon gedaan, omdat het een grote en overweldigende taak kan lijken om het ego te overwinnen, dus hebben ze het opgesplitst in gescheiden zelven, zodat het gemakkelijker is om één zelven per keer te overwinnen.