Rustig blijven terwijl je de kost verdient

 

Vraag: Hoe kun je de balans vinden tussen het doen van de noodzakelijke, soms uitputtende stappen om een bepaalde situatie te veranderen, zoals een baan of een plek om te wonen, terwijl je tegelijkertijd rustig bent en je overgeeft aan het moment zonder ergens naar te streven?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

Als je de leringen neemt die we zowel op deze conferentie als op eerdere conferenties hebben gegeven, zie je dat het gevoel van strijd, het gevoel van lijden, het gevoel dat je tegen beperkingen en omstandigheden op de wereld moet strijden, afkomstig is van een gescheiden zelf. Het gescheiden zelf heeft altijd een soort verhaal, een soort probleem, dat moet worden opgelost en aangezien dit moeilijk kan zijn, heeft het zelf het gevoel dat hij moet worstelen om dat te bereiken. Als jij je identificeert met het zelf, als je de situatie van binnenuit bekijkt, heb je het gevoel dat dit een moeilijke en zware taak is.

Je kunt onze hulpmiddelen en leringen gebruiken om zo’n zelf bloot te geven, om hem te laten sterven. Dit betekent niet dat alles ineens gemakkelijk wordt en binnen vijf minuten gebeurt, maar het betekent wel dat je niet datzelfde gevoel van strijd meer hebt dat je van dat zelf kreeg. Als je dat gevoel van strijd blijft houden, overweeg dan eens of er misschien nog een ander zelf is. Er zijn heel veel collectieve zelven die mensen hebben gevormd die strijden tegen het moederrijk, het Ma-terlicht, de materie-energie en die zitten in het collectieve bewustzijn. Veel mensen hebben ze overgenomen of hebben er hun eigen individuele versies van gemaakt in vorige levens, want als je terugkijkt op veel samenlevingen in het verleden, zie je dat de meerderheid van de mensen echt heel erg moest worstelen om aan de kost te komen. Natuurlijk moeten de meeste mensen op aarde tegenwoordig nog steeds heel erg worstelen, maar er zijn tenminste samenlevingen waar die worsteling niet zo zwaar is als in het verleden.