Een typische dag in het leven van Kim

 

Vraag: Hoe ziet een typische dag in het leven van Kim Michaels er tegenwoordig uit? Ik vraag me af welke oefeningen je consequent doet of hoeveel tijd je besteedt aan het schrijven van boeken, mediteren op de meesters, enzovoort.

Antwoord van Kim Michaels – webinar Pasen 2023:

Ik denk dat iemand mij ooit ook een soortgelijke vraag heeft gesteld. Maar wat zal ik zeggen? Op dit moment is een typische dag van Kim Michaels dat ik de ochtend doorbreng met het maken van YouTube-video’s en deze erop zetten.
De oefeningen die ik consequent doe; Julita en ik doen de wakes die we (als groep) doen. Nu is het de wake voor spirituele genezing (De Wake voor Spirituele Heling). Daarvoor waren het de zeven Chohans, maar verder doe ik niets consequent.

Het is meer een kwestie van waar ik zin in heb, of ik zin heb om iets specifieks te doen. Ik heb natuurlijk ook praktische dingen die gedaan moeten worden, zoals brandhout hakken, het brandhout naar binnen brengen, het afval naar buiten brengen, boodschappen doen en dergelijke, het huis onderhouden, een wandeling maken. Ik besteed natuurlijk veel tijd aan het werk dat er moet gebeuren. De afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan het maken van twee nieuwe websites, Higher Awareness Psychology en Age of Higher Awareness; die hebben tijdens de wintermaanden nogal wat tijd in beslag genomen vanwege het bewerken van al die teksten.

Dan neem ik soms invocaties en decreten op. Vorig jaar heb ik daar bijvoorbeeld veel tijd aan besteed. Er zijn altijd dingen te doen. In zekere zin heb ik het gevoel dat er meer dingen te doen zijn dan ik tijd heb. Ik weet ook dat ik, naarmate ik ouder word, niet meer zoveel tijd achter de computer kan doorbrengen als twintig jaar geleden, toen ik soms twaalf, veertien uur per dag achter de computer zat. En nu breng ik minder tijd door achter de computer. Ik neem ook de tijd om te ontspannen en boeken te lezen en we praten over dingen. En soms help ik mensen op verschillende manieren.

Er is eigenlijk geen typische dag. Het hangt heel erg af van waar ik mee bezig ben. Je zou kunnen zeggen dat het typische is dat ik aan een soort project werk en me dan op dat project concentreer. Dat is het belangrijkste waar ik me op richt. Naarmate ik ouder word, merk ik dat het beter voor mij is om me op één ding tegelijk te concentreren. Ik kan niet te veel dingen tegelijk doen. Als ik bijvoorbeeld aan een boek werk, besteed ik veel tijd aan schrijven. Daarna besteed ik tijd aan het redigeren en proeflezen.

Mediteren op de meesters? Ik ga niet echt zitten mediteren op de meesters. Ik ga er niet voor zitten om het te doen, maar het is iets wat de hele tijd op de achtergrond gebeurt. Ik krijg vaak een soort impuls van de meesters of ik doe een soort van: help me om dit te zien. En heel vaak, als ik ga liggen om te slapen of als ik ’s morgens wakker word en nog niet helemaal wakker ben, mediteer ik op een soort zelf dat ik zien wil. En dan maak ik altijd contact met de meesters om me te helpen dat te zien. Het is geen formele meditatie. Het is meer iets informeels.