De oorspronkelijke bewoners van de aarde en de tweede dood

 

Vraag: Heeft een van de oorspronkelijke bewoners of avatars van de aarde ooit de tweede dood ondergaan? Is er sprake van ascensie onder de gevallen wezens in het astrale gebied?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

Nee, geen van de oorspronkelijke bewoners van de aarde of avatars die van natuurlijke planeten naar de aarde zijn gekomen, heeft de tweede dood ondergaan. Waarom? Omdat alleen gevallen wezens de tweede dood kunnen ondergaan. Als je bent geschapen als een nieuw wezen in een bepaalde sfeer die niet is geascendeerd, of het nu deze is of vorige sferen, zul je niet door de tweede dood heen gaan, zelfs niet als je besluit te vallen wanneer de sfeer ascendeert. Alleen de mensen die van één vorige sfeer in de andere of misschien meerdere zijn gevallen, kunnen door de tweede dood heen.

Zoals we al vaker hebben gezegd, zijn er natuurlijk gevallen waarin een gevallen wezen weer contact heeft gekregen met het spirituele pad en dat heeft gevolgd totdat hij ascendeerde. Dit is niet gebruikelijk, maar het is wel in tamelijk veel gevallen gebeurd. Het is in nogal wat gevallen gebeurd. Maar als je kijkt naar het aantal gevallen wezens dat er is, dan is de meerderheid niet geascendeerd, althans nog niet.