Hoe jij je kunt bevrijden van de negatieve effecten van het roken van marihuana

 

Vraag: Wat zijn de langetermijneffecten van jarenlang bijna dagelijks wiet roken? Wat gebeurt er met iemands energieveld en bewustzijn? Wat kun je doen om te genezen van de fysieke en spirituele gevolgen nadat iemand heeft besloten om de verslaving op te geven? Zou het bijvoorbeeld helpen om veel decreten van de Vijfde Straal te doen voor genezing?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

De algemene opvatting van wiet, marihuana, pot, hasjiesj, hoe je het ook noemt, is dat het een enigszins goedaardig type drug is, maar het is allesbehalve goedaardig. In een eerdere dispensatie werd het de ‘doodsdrug’ genoemd en veel professionals zien het als een gateway-drug, omdat het goedaardig lijkt, maar eigenlijk een aantal diepgaande effecten heeft. Er zijn fysieke effecten die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Op spiritueel niveau heeft dit het effect dat het veel negatieve energie naar je toe trekt vanuit het astrale vlak of het emotionele rijk. Het opent je emotionele lichaam vooral voor een toestroom van energie uit dat rijk.

Je kunt in principe kijken naar wat er beschikbaar is met betrekking tot reiniging, fysieke reiniging. En je kunt wel iets vinden wat je aanspreekt dat je fysieke lichaam inclusief je longen reinigt, maar je lichaam wel volledig reinigt en dat kun je op een evenwichtige manier doen. Beschouw het als een project op lange termijn om je lichaam te ontdoen van gifstoffen.

Maar daarnaast kun je natuurlijk de hulpmiddelen gebruiken die we hebben gegeven. Je moet heel goed bekijken en ontdekken waarom je in de eerste plaats besloot dit te doen en waarom je dit bleef doen. En dat komt omdat er een gescheiden zelf was, of liever een conglomeraat van gescheiden zelven dat wilde dat je ontsnapte en je niet bezighield met bepaalde dingen. Dit moet je ontdekken en oplossen, maar om het punt te bereiken waarop je dit kunt, kan het heel nuttig zijn om je erop te concentreren dat jij je lossnijdt van het astrale vlak en de decreten van de Vijfde Straal zijn niet de meest efficiënte manier om dit te doen. De Eerste Straal en de Vierde Straal, Aartsengel Michaël en Astrea, Shiva zijn in het begin de meest efficiënte manier om dit te bereiken. En daarna kun je beginnen met de Vijfde Straal, maar eigenlijk kun je alle stralen wel gebruiken.

Ik zou je aanraden om een periode de decreten en invocaties aan Astrea en Aartsengel Michaël te gebruiken en je echt te concentreren op de leringen die we hebben gegeven over duistere krachten, collectieve entiteiten, enzovoort. En concentreer je erop dat jij jezelf lossnijdt en verzegelt tegen hun invloed. Je hebt misschien besloten om te stoppen met roken, maar dat betekent niet dat ze niet zullen proberen je er weer bij te betrekken of je voortdurend te beïnvloeden.

Je moet dit zien als een proces waarin je gedisciplineerd en vastberaden moet zijn. En wanneer je het gevoel hebt dat er een soort verlichting is, kun je de Cursus in Zelfmeesterschap volgen, waarin jij je een weg baant door middel van de Chohans; je overwint een bepaald stel illusies. En dit geeft je in ieder geval een goed startpunt. Dit betekent niet dat je moet stoppen met de decreten aan Astrea en Aartsengel Michaël, omdat je nog steeds moet worden losgesneden. En terwijl je hier mee bezig bent, kun je beginnen met de boeken in de serie over de Avatars en directer werken aan het gescheiden zelf. Je kunt nog steeds baat hebben bij het lezen van de leringen in het boek ‘Heel je Spirituele Trauma’s’ en de techniek te gebruiken die ik heb gegeven om een bepaald zelf te gaan zien.

Maar dit is helemaal geen goedaardige drug. Overigens is geen enkel verslavend middel goedaardig, dus hier moet je maatregelen tegen nemen. En dit geldt natuurlijk ook voor alcohol-, tabaks- en andere verslavingen, omdat ze allemaal vergelijkbare effecten hebben, niet per se identieke effecten, maar het proces om er overheen te komen lijkt erg op elkaar.