Waarom incarneren we met gevallen wezens als gezinsleden?

 

Vraag: Na een levenslange relatie met een manipulerende en mishandelende moeder van wie ik nu het gevoel heb dat ze een gevallen wezen was en een idealiserende historische band met nogal goedaardige gevallen wezens zoals Alexander de Grote en Napoleon, realiseer ik me dat dit een hoofdbestanddeel van mijn oerzelf was en dat ik als reactie op mijn kosmische geboortetrauma voor het minst kwade gekozen heb door de ogenschijnlijk positieve leiders te steunen tegen andere vanzelfsprekend bloeddorstige leiders, en zo het doel de middelen te laten heiligen. Zou dit besef de les kunnen zijn die ik moest leren door te incarneren bij zo’n moeder?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

Veel spirituele mensen zijn in de huidige tijd op een bepaald bewustzijnsniveau gekomen dat hoger ligt dan het bewustzijnsniveau in vorige levens. Daarom konden ze in vreedzamere omstandigheden incarneren, waarin ze niet zijn blootgesteld aan de dramatische ervaringen, zoals de oorlogen die ze in vorige levens hebben meegemaakt.

Er zijn veel mensen die hebben bekeken wat ze wilden leren voordat ze incarneerden toen ze hun Goddelijke plan aan het maken waren. En ze hebben besloten een hechte relatie te hebben met een bepaald persoon, die een gevallen wezen is, maar niet een van de misbruik makende, gewelddadige gevallen wezens. Dit is een veel voorkomend thema, vooral bij veel avatars. En het klopt dat het komt omdat je een bepaalde les wilde leren. Je wilde elk verlangen opgeven om bijvoorbeeld de gevallen wezens te veranderen. En je wilde jezelf bevrijden van elk gevoel van verplichting of het gevoel dat je niet zomaar weg kon lopen. Het enige wat de gevallen wezens zullen proberen te doen en ze zullen natuurlijk veel dingen proberen, maar een van de belangrijkste dingen die ze proberen te doen, is mensen het gevoel te geven: “Je kunt niet zomaar van mij weglopen, je zit voor altijd aan mij vast”, zullen ze zeggen.

Het is natuurlijk een heel belangrijke les om zover te komen dat je dit los kunt laten. En het maakt allemaal deel uit van het overwinnen van je geboortetrauma. Omdat je als avatar werd blootgesteld aan het geboortetrauma door de gevallen wezens en jij moet natuurlijk je reactie op die gevallen wezens opgeven, of het nu een specifiek wezen is of alleen het bewustzijn dat ze vertegenwoordigen.

Het kan, zoals we al vaker hebben gezegd, waardevol zijn om bepaalde mensen uit de geschiedenis als archetypen te beschouwen. Het betekent niet dat je moeder echt een historische, fysieke spirituele link had met die personages, maar dat ze een archetype vertegenwoordigen dat je kan helpen om iets in je psyche op te ruimen.