Vrijheid voelen

 

Vraag: Als ik me openstel voor het ervaren en uiten van vrijheid, hoeveel procent is het dan eigenlijk jouw uiting en doe ik wat ik ervaar en heb er deel aan. En waar hangt de mate van intensiteit en diepgang vanaf?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Saint Germain – webinar Pasen 2023:

Nogmaals, woorden zijn woorden, woorden hebben beperkingen, hoe interpreteer je de woorden precies. Ik houd de spirituele Vlam van Vrijheid vast voor de aarde. Dit is een specifieke energie, net als die van de andere Chohans die hun eigen specifieke straal met haar eigenschappen vasthouden. Dit is een specifieke eigenschap die ‘vrijheid’ wordt genoemd. Je kunt het voelen. En die ervaring kan variëren in intensiteit, maar om nu te zeggen dat vrijheid alleen van deze energie kan komen en dat je vrijheid alleen kunt ervaren als een energie die bij mij vandaan komt, is niet het volledige begrip. Want wat weerhoudt jou ervan om de Vlam van Vrijheid of de Vlam van Macht of de Vlam van Vrede te voelen? Dat zijn natuurlijk jouw psychologische problemen. Met andere woorden, de onderbewuste zelven, de gescheiden zelven. Die blokkeren jou, de Bewuste Jij, om de zuivere energie van de geest te ervaren. Vrijheid betekent ook dat je die zelven overwint. En wanneer je bevrijd bent van de zelven, zul jij je vrij voelen. Maar het is vrijheid als je een van de zeven stralen voelt. Alle vijftien stralen trouwens. Je kunt niet zeggen dat je alleen vrijheid voelt bij de zevende straal, dat die alleen van de vibratie van vrijheid komt.

Je ervaart ook vrijheid wanneer je de Eerste Straal voelt, en Master MORE en zijn kracht en vastberadenheid en zijn bereidheid om te experimenteren voelt. Alle stralen geven je dus een gevoel van vrijheid en de intensiteit hangt af van hoe helder jouw ervaring is, hoeveel gescheiden zelven je hebt, een straal begrijpt, een straal in slechts een glimp ervaart en teruggaat naar een gescheiden zelf en de ervaring met dat gescheiden zelf interpreteert en verwerkt. Of kun je die ervaring, het gevoel, langere tijd vasthouden? Of in ieder geval wat jij tijd noemt.