Hoe je ruimte onttrekt aan dualistische manifestaties

 

Vraag: Zou Gautama kunnen uitleggen hoe we de grootste impact kunnen hebben met onze inspanningen om ruimte te verwijderen voor dualistische manifestaties zoals slavernij, pedofilie, perversie van de economie, enzovoort. Is er een visualisatie die ons zou kunnen helpen? Is het het beste om je op één probleem tegelijk te concentreren, elke dag een bepaalde hoeveelheid tijd te besteden aan het maken van een specifiek op maat gemaakte invocatie, enzovoort?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Gautama Boeddha – webinar Pasen 2023:

De optimale benadering hier is om aandacht te schenken aan wat ik heb gezegd:
Voordat je op een uiterlijke manier ruimte aan de wereld kunt onttrekken, moet je eerst ruimte voor die manifestatie aan je eigen bewustzijn onttrekken. En je mag natuurlijk zeggen: “Ik ben geen slavenhouder, ik ben niet bezig met het molesteren van kinderen en dergelijke.” Maar het gaat om het bewustzijn erachter – er zit bewustzijn achter elke manifestatie op aarde. Het is niet alleen een kwestie van of je dit bewustzijn hebt. Met andere woorden, of je het bewustzijn hebt dat bijvoorbeeld oorlog bevordert, maar het gaat er ook om of je een reactie op dat bewustzijn hebt. Je zou kunnen zeggen dat je de denkwijze hebt overwonnen waarmee je een oorlog in het leven zou roepen of oorlog zou voeren, maar je hebt misschien nog niet de denkwijze overwonnen die ervoor heeft gezorgd dat je reageerde wanneer de gevallen wezens oorlog scheppen. Deze boodschapper was iets meer dan een jaar geleden bereid te erkennen dat hij een sterke reactie had op de oorlog in Oekraïne. Dan moet je naar zo’n reactie kijken, die uitwerken, de gescheiden zelven overwinnen en pas als je geen reactie meer hebt, kun je daadwerkelijk helpen om ruimte te onttrekken.

Je moet beseffen dat je, wanneer je geïncarneerd bent, geen ruimte kunt onttrekken aan een groot probleem zoals oorlog, omdat vrije wil nog steeds vrije wil is. Wat je wel kunt doen, vooral zolang je geïncarneerd bent, is dat je kunt werken aan het onttrekken van ruimte in de identiteits-, mentale en emotionele lichamen. Niet dat jij als één persoon dat allemaal kunt doen, maar je kunt het momentum dat de geest van mensen overneemt, minder krachtig maken zodat ze zich hier gemakkelijker van kunnen bevrijden.

De eerste stap is altijd dat je aan jezelf werkt. En dan kun je natuurlijk onze invocaties en decreten gebruiken en zelf bepaalde visualisaties maken, wat jou maar aanspreekt. Maar er is geen magische kogel die dit kan doen. Je zou kunnen zeggen, dat jij, wanneer je dit in jezelf hebt opgeruimd, weet welke techniek voor jou zal werken en dit is niet zozeer een formele techniek. Ik zou je een techniek kunnen geven om dit te doen, maar het effect zal zijn dat de meeste mensen dit op dezelfde manier zullen doen waarop jij decreten en invocaties doet: denken dat je dit moet doen als iets wat je op de wereld doet. Maar ruimte terugtrekken is niet echt iets doen, het is een innerlijk proces en dat kan eigenlijk niet beschreven worden. Waarom hebben we hierover gesproken, zou je kunnen zeggen? Omdat sommigen van jullie, door aan je eigen psyche te werken, zover kunnen komen dat je de intuïtieve manier kunt ontvangen om dit te doen. En natuurlijk zal ik werken met iedereen die dat niveau bereikt.