Waarom hebben sommige mensen moeite om een kind te verwekken?

 

Vraag: Dit is een vraag over het krijgen van kinderen. Ik weet dat dit is behandeld in eerdere leringen over iemands Goddelijk plan, waarin iemand al dan niet kinderen kan krijgen volgens zijn Goddelijke plan. Aangezien mijn vrouw en ik deze ervaring echter wel willen en we het gevoel hebben dat deze ervaring ons meer zal uitdagen en ons zal dwingen om naar onze gescheiden zelven te kijken, hebben we om een of andere reden, misschien gerelateerd aan onze gezondheid, nog geen kinderen kunnen krijgen. Mijn vrouw vraagt zich af waarom er mensen op de wereld zijn die geen kinderen willen – zoals tieners, drugsverslaafden, enzovoort, die wel spirituele wezens kunnen aantrekken om te incarneren, maar waarom wij ermee worstelen om kinderen te krijgen als wij voor een geschiktere omgeving voor zowel ons als de kinderen kunnen zorgen om te groeien?

Antwoord van de Geascendeerde Meester Moeder Maria – webinar Pasen 2023:

Allereerst moeten jij je gezondheid laten onderzoeken en er zeker van zijn dat jullie daadwerkelijk kinderen kunnen krijgen. En dan zou je erover moeten nadenken of je gebruik wilt maken van de vruchtbaarheidsbehandelingen, enzovoort, die er beschikbaar zijn.

Maar daarnaast raad ik je ook aan om naar je psychologische problemen te kijken. Je zegt zelf dat je denkt dat dit je zal uitdagen. Dan moet je kijken of je onbewust ook weerstand hebt tegen het krijgen van kinderen. Het is een relatief veel voorkomend patroon dat wanneer een paar probeert zwanger te worden, dit heel spannend voor hen kan worden. En soms heb je paren die verschillende vormen van vruchtbaarheidsbehandelingen hebben ondergaan en proberen zwanger te worden maar pas als ze er uiteindelijk genoeg van krijgen en het loslaten, echt zwanger kunnen worden. Met andere woorden, de spanning rond het krijgen van kinderen kan je ervan weerhouden om zwanger te worden. Beide partners moeten kijken hoe je tegenover kinderen staat. Heb je onbewust een soort weerstand? En probeer dat dan te ontdekken.

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je een wens hebt die niet in overeenkomt met je Goddelijke plan en dat is ook iets waar mensen rekening mee moeten houden die zich in dezelfde situatie bevinden. En dan kunnen er natuurlijk altijd nog karmische redenen zijn waarom het niet in je Goddelijke Plan staat om kinderen te krijgen.

Er zijn dingen waar je iets aan kunt doen, er zijn dingen waar je niets aan kunt doen, maar wat je altijd kunt doen, is naar je reacties kijken, naar je psyche kijken, proberen zoveel mogelijk op te lossen en op het punt te komen dat je er vrede mee kunt hebben – of je nu wel of niet kinderen hebt. En als je dan op het punt komt dat je er vrede mee kunt hebben of je eigen kinderen hebt of niet, kun je ook nog adoptie overwegen. Dit is een manier waarop jij een goed thuis kunt bieden aan een kind dat is verwekt in minder gelukkige omstandigheden – misschien om karmische redenen.